Motociclisme

Un quart lloc val el títol

Els comptes a Moto GP. Tot i haver perdut 30 punts en dos grans premis, Marc Márquez ho continua tenint molt bé

Des del gran premi d'Austràlia que Marc Márquez ha estat en disposició de ser campió del món, però, després dels resultats de Phillip Island (zero) i ahir (segon) combinats amb les dues victòries de Jorge Lorenzo, el marge d'error del cerverí s'ha empetitit considerablement.

Malgrat això, continua sent el màxim favorit al títol perquè sap que amb un quart lloc –és a dir, amb 13 punts– serà campió ja que arribarà a uns inabastables 331 punts per al mallorquí. Anant a pitjors escenaris, Márquez encara aconseguiria el títol si entrés entre el cinquè i el vuitè en cas que Lorenzo no guanyés. Del novè al dotzè lloc, el salvaria si el de Yamaha no fes ni primer ni segon, mentre que del tretzè al quinzè li valdria només si el vigent campió no fes podi. A partir d'aquí, només s'obre un escenari: el zero condemnaria Márquez amb Lorenzo entrant en quarta posició –tots dos sumarien 318 punts i el títol seria del balear pel major nombre de victòries–.

Trenta de dues-centes

La setena victòria de la temporada de Jorge Lorenzo va significar el triomf número 30 del doble campió del món a Moto GP. Des de la primera aconseguida pel britànic Chas Mortimer el 1974 a la d'ahir del mallorquí, han estat 200 les victòries de la marca d'Itawa en la categoria reina. Un palmarès que encapçala Valentino Rossi amb 47 triomfs i quatre títols mundials, seguit ja per Lorenzo amb 30 i fins al moment dos títols i pels mítics nord-americans Eddie Lawson (26), Wayne Rainey (24) i Kenny Roberts (22), cadascun d'ells amb tres campionats del món.

Marc serà campió si...
1. Acaba entre els quatre primers classificats
2. Acaba entre el 5è i el 8è i Lorenzo no guanya
3. Acaba entre el 9è i el 12è i Lorenzo no guanya ni acaba en segona posició
4. Acaba entre el 13è i el 15è i Lorenzo no fa podi
5. Fa un zero i Lorenzo no acaba entre els quatre primers
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)