Ral·lis

Solans truca a la porta

Motor. El pilot de Matadepera, el jove català amb més empenta dels ral·lis, salta al mundial amb el nou trofeu de promoció d'M-Sport

La promesa catalana més ferma del món dels ral·lis, Nil Solans, fa el salt al mundial. El pilot de Matadepera, de 21 anys, serà el més jove dels dotze participants en el Drive Dmack Fiesta Trophy, un campionat monomarca organitzat per M-Sport –l'equip semioficial Ford que fa córrer Hirvonen, Evans i Kubica al WRC– que es disputarà en cinc proves del mundial: Portugal (al principi d'abril), Polònia, Finlàndia –on Solans ja va córrer el 2012–, Alemanya i Alsàcia. El gran al·licient del campionat és que el premi per al guanyador és la participació en la categoria WRC-2 del 2015, amb un Ford Fiesta R5.

El trofeu es disputarà amb els Fiesta R2 amb què fins ara es corria el mundial Júnior (JWRC), i va néixer quan la FIA va anunciar el gener passat que els dos propers anys el cotxe escollit per córrer aquest campionat passava a ser el Citroën DS3 R3T. El campió del JWRC també rebrà com a premi un programa en el WRC-2, en aquest cas amb un DS3 R5. A igualtat de premi, però, el gran avantatge del certamen de M-Sport respecte de l'oficial és un ajustat pressupost de 120.000 euros, gràcies a la gestió centralitzada dels vehicles per part d'M-Sport.

Solans es va iniciar en el Volant RACC del 2012, i l'any passat va vèncer la categoria de dues rodes motrius de l'estatal de terra, amb un Peugeot 207 RC de Mavisa Sport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)