Motociclisme

La distància del dissabte

GP de motociclisme de la República Txeca. Nova posició preferent de Marc Márquez, que, a més, veu com Dani Pedrosa, l'únic que li aguanta el ritme per volta, sortirà cinquè

La novena posició preferent (d'onze possibles) de Marc Márquez va ser treballada fins al darrer instant, igual com fa pinta que serà la cursa d'avui. Ahir, van ser les Ducati i el pneumàtic extratou que poden calçar les Open –amb l'afegit que, segons Rossi, és el mateix Márquez el que deixa que aquestes li segueixin la roda (Iannone)–. Avui, si no bada en l'arrencada i en les primeres voltes, el gran rival hauria de ser Dani Pedrosa.

Mig segon per volta

El de Castellar va dominar el tercer entrenament lliure i va quedar segon en el quart, el que més valor té en termes de cursa, perquè són els 20 minuts en què els pilots surten a rodar amb la millor configuració que han trobat per a la cursa. I va quedar clar, només ell i Márquez van rodar constantment en l'1:56 mitjans. La resta, també Valentino Rossi i Jorge Lorenzo, ho van fer en l'1:57. L'italià va fer la millor volta del cap de setmana (1:56.207) fora de la qualificació, però va ser només una i, poc després, buscant els límits, va tenir una caiguda que li ha deixat el dit petit d'una mà ben masegat. Més perillosa va ser la caiguda de Bautista, rere seu, amb l'Honda de l'espanyol passant sense control prop de Rossi quan era a terra. Feliçment, tot va quedar en un ensurt enorme.

De l'ensurt als problemes que va evidenciar Lorenzo en la qualificació. Va sortir amb una moto (1:56.318) i va entrar a canviar-la, però tot i això només va poder fer el sisè millor temps (1:55.815) De més a menys, al mallorquí no se l'ha vist còmode en un traçat que li hauria de ser propici. Amb un ritme com el seu hi ha Pol Espargaró, però tant ell com el seu germà van acabar relegats a la tercera i la quarta fila de la graella. Com sempre, fer una bona sortida i anar ràpid en els primers girs marcarà molt el seu diumenge.

El gran rival aquí serà el Dani: va molt fort i té molt bon ritme tant amb el pneumàtic tou com amb el dur
Marc Márquez
Esperem que faci bon temps i que fem una bona sortida. Després, tranquils: la cursa és llarga
Tito Rabat
Estem bé, però tenim l'experiència d'Indianapolis: serà clau sortir bé i avançar les Ducati
Dani Pedrosa
Tenim feina. Som ràpids amb la goma tova al davant, però no amb la dura, que serà la de la cursa
Jorge Lorenzo
Márquez deixa que les Ducati el segueixin per posar pilots entre ell i els rivals a la graella
Valentino Rossi
Ens falta polir algun detall, però estem preparats per ser agressius en les últimes voltes
Àlex Márquez

Àlex Márquez i Tito Rabat

Abans que Marc Márquez, qui va fer la posició preferent va ser el seu germà Àlex, efemèride que farà que, per segona vegada en la història, dos germans surtin des de la pole en un mateix gran premi. Abans, Christian i Dominique Sarron ho havien fet tres vegades, la darrera, en el Gran Premi de França de 1988, amb Dominique sent el més ràpid en 250 cc i Christian, en 500 cc. Com en el cas de Marc, la volta ràpida d'Àlex Márquez va ser complicada perquè, a la part inicial de la sessió cronometrada, una caiguda semblava que li faria miques els bons entrenaments –excel·lent comportament de les Honda, tant en el seu cas com en el de Rins–. Però una interrupció de la sessió li va permetre sortir amb temps per rematar la feina. Rere seu, un Isaac Viñales sense gaire bon ritme però llest en la qualificació. Quant a Moto 2, i completant el triplet català del dissabte, millor temps amb rècord de Brno per a un Tito Rabat que necessita un bon resultat després de tres curses fora del podi i, en canvi, mala jornada per a Maverick Viñales, que sortirà de la sisena fila: “Els canvis que hem fet des de divendres no han funcionat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)