Més motor

“Ara vull disfrutar de la victòria”

Marc Coma CINC VEGADES GUANYADOR DEL DAKAR

Cinc victòries en les deu últimes edicions (2006-2015). Gairebé una dècada prodigiosa que Marc Coma valora amb orgull. “Estic content de sobreviure a diverses èpoques. No esperava aconseguir una cosa així en la meva carrera esportiva. Crec que encara no sóc conscient del que he aconseguit. Cada any intento sumar victòries amb noves generacions de pilots i motos. Estic content de continuar guanyant després d'una dècada”, explicava el pilot català a l'arribada de l'última etapa.

Malgrat que s'havia quedat sense el seu rival històric, l'andorrà Cyril Despres, que aquest any ha saltat a la categoria de cotxes, Coma va explicar que, igualment, havia estat una edició molt difícil de guanyar: “Ha estat un ral·li molt dur, com és habitual. Vam haver de superar un problema el segon dia que ens va endarrerir una mica en la classificació. Vam haver de canviar l'estratègia i començar a atacar des d'aquell moment per recuperar temps.” També va treure importància a l'absència de Despres i va valorar la cursa del valencià Joan Barreda i del portuguès Paulo Gonçalves, que han estat els seus màxims rivals aquesta edició: “M'ho han posat molt difícil. El nivell ha estat altíssim, i això també dóna valor a la victòria. La gent es pensava que sense Cyril això podria ser més fàcil per a mi, i no ho ha estat. Vull felicitar els meus rivals, que no han tingut el punt de sort que he tingut jo. Crec que tots dos poden guanyar el Dakar en el futur.” També va explicar que la victòria es va forjar en les etapes marató, en les quals els pilots no disposaven d'assistència: “Gestionar aquestes situacions ha estat la clau per a la victòria.”

El pilot d'Avià també va haver de respondre a l'eterna pregunta sobre el seu futur. Ell mateix ja ha confessat, en diverses ocasions, que seguirà les passes de Cyril Despres cap a la categoria de cotxes, però encara no es vol fixar una data per fer el salt: “Ara vull disfrutar la victòria. No tinc resposta per al meu futur. Ja tinc una edat i fa molts anys que estic sobre la moto, però és una decisió difícil i no la vull prendre d'una manera precipitada, perquè cal avaluar moltes coses, tot i que és clar que m'agradaria fer el salt a les quatres rodes en un futur.”

PROTAGONISTES

Estic molt contenta d'haver acabat tan bé. Ha estat un Dakar molt dur. Ara, a descansar. No vull veure la moto en un mes
Laia Sanz

ELS RIVALS

“Barreda i Gonçalves m'ho han posat molt difícil. El nivell ha estat molt alt”

EL RAID

“Ha estat molt dur. Em vaig endarrerir el segon dia i vaig haver d'atacar”

EL FUTUR AL COTXES

“No tinc resposta. Ja tinc una edat, però és una decisió difícil i no em vull precipitar”
Ha estat un Dakar estrany. El balanç és bo, perquè saps fins a quin punt ets ràpid, quins errors fas i què has de millorar
Orlando Terranova
Intentaré guanyar l'any que ve. Tenim el que cal, però s'ha de tenir sort i temperància en els moments difícils
Joan Barreda

Al-Attiyah: “Hi ha Nasser per a estona”

Eufòria és la paraula que millor resumeix l'estat anímic de Nasser al-Attiyah després d'aconseguir la seva segona victòria: “Ara vull descansar, però, sens dubte, hi ha Nasser per a estona en el Dakar, perquè em sento en un gran moment.” “Estic molt content, perquè m'he preparat molt per a aquesta competició, i vull agrair tot el suport en una cursa que hem dominat des del principi fins al final”, va afegir. El qatarià va explicar la clau de la victòria: “Haver estat fort i intel·ligent, però també cautelós, perquè és una cursa que no permet cap error. Vull destacar la gran feina del meu copilot i dels mecànics que han preparat el cotxe per a cada etapa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)