Més motor

Al-Attiyah, el Mini gran

Nasser al-Attiyah va rubricar el seu segon triomf en el Dakar, després del que va obtenir fa quatre anys. Al qatarià, de 44 anys, se li va aclarir molt el panorama intern quan, el primer dia, Nani Roma, guanyador el 2014 i cap de files de l'equip oficial, va quedar fora de combat per una avaria absurda. També de seguida es va veure que els Peugeot no serien rival, perquè l'únic que treia el cap entre els primers era Carlos Sainz.

L'equip francès haurà de replantejar-se els seus buguis, que semblen massa petits per ser prou estables. La fiabilitat ja arribarà sola, fent quilòmetres. Però ja cal que s'espavilin, perquè X-Raid –equip que sosté els Mini oficials– ha completat el Dakar amb un bugui experimental –un dels quals pertanyia a Nasser al-Attiyah, d'origen americà– en mans de Guerlain Chicherit. El desenvoluparan paral·lelament al Mini 4All Racing actual i, si en un futur veuen que és més competitiu, el vestiran amb una carrosseria de Mini i cap al Dakar.

En la quarta etapa, els tres perseguidors d'Al-Attyah eren tres Toyota, De Villiers, el sorprenent debutant Alrajhi i l'holandès Ten Brinke. De Villiers, guanyador del Dakar 2009, va arribar a estar a vuit minuts a mitja cursa, però en la novena etapa va perdre 15 minuts. El nou Toyota Hilux s'ha mostrat molt competitiu, però la realitat és que Al-Attiyah ha controlat la cursa com i quan ha volgut, sense necessitat de forçar en cap moment.

SEGON TRIOMF

Ni els Peugeot ni Roma han estat rival d'Al-Attiyah, que n'ha fet prou vigilant De Villiers
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)