Motociclisme

Márquez marca el ‘tempo'

Motociclisme. El campió del món i Jorge Lorenzo van ser els únics que van baixar dels dos minuts en una jornada en què les Suzuki d'Aleix Espargaró i Maverick Viñales també es van lluir

Marc Márquez (Honda) va ser el pilot més ràpid en la segona jornada d'entrenaments de Moto GP en el circuit de Sepang, a Malàisia. El doble campió del món va solucionar els problemes que havia tingut dilluns amb els frens i va ser l'únic pilot, juntament amb Jorge Lorenzo, que va baixar dels dos minuts (1:59.844). Els pilots van coincidir a assenyalar que les condicions de la pista van ser molt millors que les del primer dia. Totes les marques, de fet, van poder treure bones conclusions d'una jornada profitosa.

Márquez, que va anar per terra en la volta a 4, però, es va aixecar automàticament, va millorar sensiblement les seves prestacions. Va fer 63 voltes i el millor temps. La moto, doncs, és fiable, i les perspectives per a la temporada continuen sent optimistes. Després de la jornada, ell mateix va admetre que tot havia anat bé: “Després dels problemes d'ahir, avui hem intentat recuperar el temps, i la veritat és que hem analitzat força coses.” El de Cervera va precisar que l'equip s'havia concentrat en l'electrònica. “Demà –va afegir– treballarem més el xassís.”

A 58 mil·lèsimes de Márquez, Jorge Lorenzo també va mostrar la progressió de la seva Yamaha YZR. Al box de Ducati hi havia cares d'alegria. Finalment, sembla que han fet una moto competitiva. Andrea Iannone i Andrea Dovizioso van fer el tercer i quart millor temps amb la nova Desmosedici GP 15. Les expectatives no són altes i, per tant, qualsevol llum d'esperança pot animar no només els enginyers italians, sinó també el campionat, que necessita més fabricants que competeixin amb garanties amb els gegants japonesos.

Rere les dues Ducati, Dani Pedrosa, que també va rodar més ràpid que el primer dia, va avançar Valentino Rossi, el millor de dilluns, que, tot i rebaixar els seus temps va ser sisè, confirmant que ahir tothom estava més preparat que el primer dia. Pedrosa considera que la nova moto li dóna confiança: “Encara hem de millorar, però hem fet molts progressos i tenim millors sensacions, sobretot amb els pneumàtics.” El pilot de Castellar considera que l'evolució serà constant, fins i tot quan hagi començat el campionat.

La nova Suzuki també va donar raons per a l'esperança. Aleix Espargaró va rodar a només cinc dècimes de Márquez, i el debutant Maverick Viñales es va quedar a menys de nou dècimes del campió del món i a menys de mig segon de les Yamaha de Rossi i Bradley Smith.

DUCATI

Dovizioso i Iannone van ser més ràpids que Rossi i Pedrosa, un bon senyal
Dia 2
1r. Marc Márquez (Honda)
1:59.844
2n. Jorge Lorenzo (Yamaha)
1:59.902
3r. Andrea Iannone (Ducati)
2:00.089
4t. A. Dovizioso (Ducati)
2:00.250
5è. Dani Pedrosa (Honda)
2:00.275
6è. V. Rossi (Yamaha)
2:00.308
7è. Bradley Smith (Yamaha)
2:00.329
8è. A. Espargaró (Suzuki)
2:00.409
9è. Cal Crutchlow (Honda)
2:00.509
10è. P. Espargaró (Yamaha)
2:00.689
12è. M. Viñales (Suzuki)
2:00.731
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)