Més motor

L'escenari ideal per a l'especialitat més espectacular

Ral·licròs. La zona de l'estadi del Circuit de Barcelona-Catalunya acull el Barcelona RX, una festa pensada per fer vibrar el públic

“La zona de l'estadi del Circuit de Barcelona-Catalunya sembla dissenyada per al ral·licròs”, asseguren els promotors del Barcelona RX, que es disputarà demà i diumenge a la instal·lació de Montmeló. “S'hi ha fet una gran feina, amb el traçat”, va dir Petter Solberg en la presentació de la prova, ahir a la seu del RACC. El pilot noruec és el vigent campió i líder del mundial de ral·licròs –i l'ambaixador oficiós de l'especialitat–, i pensava en la munió de tribunes que l'envolta i els ajustats finals de les mànegues que pot propiciar el fet que la joker lap –un traçat alternatiu, més llarg, que cada pilot ha de fer un cop en cada cursa– sigui l'últim revolt del circuit. El juny passat, Solberg va assistir a la cita de Moto GP al Circuit, i l'ambient que hi va viure l'ha convençut que el Barcelona RX té potencial per ser un gran èxit, per bé que ara com ara sigui una especialitat poc coneguda a casa nostra.

Solberg no va ser l'únic pilot que va assistir a la presentació. L'acompanyava Laia Sanz, que participarà en la categoria RX Lites –la GP2 del ral·licròs–. Aquests són cotxes tots iguals, de 310 CV, la meitat que els Supercar, com el de Solberg, però tants com un WRC del mundial de ral·lis! La pluricampiona de trial i enduro va provar el cotxe ahir per primer cop, i reconeixia que el que més l'amoïna no és la potència, sinó el tipus de circuit –de 1.135 m, mixt d'asfalt i terra–, la sortida i el contacte que se sol produir per guanyar llocs en curses prou curtes, de quatre o sis voltes. “Només vull aprendre i disfrutar”, va dir, conscient de la seva falta d'experiència. Per sort, allà hi era Solberg per ajudar-la. “És fàcil: només has d'arrencar com un llamp i guanyar-los a tots!”

A banda del mundial i l'europeu de RX Supercar i la copa RX Lites, el Barcelona RX puntua per a l'europeu de S1600 i el català de car cross. També s'hi faran exhibicions de derrapatge, i al pàdoc hi haurà una fira comercial.

LA DADA

20.000
persones
és la capacitat del Barcelona RX, totes amb seient de tribuna, a partir de 25 euros.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)