Motociclisme

Entre Rossi i Lorenzo

Motor. Phillip Island enceta el tram final de la temporada, en què el pilot italià i el mallorquí, separats per només 18 punts, han quedat com a únics candidats al títol de Moto GP

El quart lloc de Marc Márquez en el Gran Premi del Japó deixa Valentino Rossi i Jorge Lorenzo, els dos pilots de l'equip oficial de Yamaha, com a únics aspirants al títol de Moto GP. Amb només tres proves per disputar-se (75 punts en joc), el pilot italià lidera la classificació amb 18 punts més que el seu rival mallorquí, un marge petit que tensa al màxim la resolució del campionat. Rossi depèn d'ell mateix i en faria prou amb el segon lloc en totes les curses per ser campió, encara que Lorenzo les acabés primer, però el pilot italià defuig aquesta mena de càlculs. I és que les possibles combinatòries dependran, també, dels resultats que puguin fer Dani Pedrosa i Marc Márquez. Els dos pilots d'Honda poden convertir-se en els àrbitres d'aquest desenllaç immiscint-se en la lluita entre Rossi i Lorenzo. Pedrosa ja ho va fer al Japó, superant Rossi després d'una gran remuntada i evitant que l'italià sumés cinc punts més a la diferència respecte de Lorenzo.

El circuit de Phillip Island, on diumenge tindrà lloc l'antepenúltima prova, és un dels favorables a Rossi, que hi va guanyar l'any passat –Lorenzo va ser segon– i que hi acumula un total de vuit victòries i quinze podis en les seves divuit visites. L'australià, però, és un dels traçats més controvertits del mundial, no tant pel recorregut en si com per la climatologia que els pilots hi poden trobar. Just al costat del mar, les condicions de vent i fred –tampoc no es pot descartar la pluja– solen complicar les curses. Un altre element a tenir en compte en el cara a cara pel títol entre Rossi i Lorenzo.

PROTAGONISTES

És molt difícil que, des d'ara fins al final, arribem [Lorenzo i ell] primer i segon, perquè les Honda estan molt fortes
Valentino Rossi
Moto GP
1r Valentino Rossi (Yamaha)
283
2n Jorge Lorenzo (Yamaha)
265
3r Marc Márquez (Honda)
197
4t Andrea Iannone (Ducati)
172
Dani Pedrosa (Honda)
154
6è Bradley Smith (Yamaha)
152
7è Andrea Dovizioso (Ducati)
150
8è Cal Crutchlow (Honda)
98
9è Danilo Petrucci (Ducati)
93
10è Pol Espargaró (Yamaha)
88
11è Aleix Espargaró (Suzuki)
81
12è Maverick Viñales (Suzuki)
74
13è Scott Redding (Honda)
73
14è Yonny Hernández (Ducati)
49
15è Hèctor Barberà (Ducati)
30
Moto 2
1r Johann Zarco (Kalex)
309
2n Tito Rabat (Kalex)
206
3r Àlex Rins (Kalex)
189
4t Sam Lowes (Speed Up)
152
5è Jonas Folger (Kalex)
145
6è Thomas Luthi (Kalex)
142
7è Xavier Simeon (Kalex)
96
8è Franco Morbidelli (Kalex)
84
13è Àlex Márquez (Kalex)
62
20è Àxel Pons (Kalex)
28
24è Ricky Cardús (Suter)
16
Moto 3
1r Danny Kent (Honda)
244
2n Enea Bastianini (Honda)
188
3r Miguel Oliveira (KTM)
179
4t Niccolò Antonelli (Honda)
161
5è Romano Fenati (KTM)
155
6è Efrén Vázquez (Honda)
135
Isaac Viñales (KTM)
95
Phillip Island és un dels meus circuits favorits. Crec que, per a nosaltres, serà un traçat millor que Motegi
Marc Márquez
Tenim una bona inèrcia, però Phillip Island pot ser un circuit complicat per les condicions meteorològiques
Dani Pedrosa
Divuit punts amb Valentino són un marge molt difícil de recuperar, però ho intentaré per tots els mitjans
Jorge Lorenzo

Rabat, pendent d'una revisió per saber si pot córrer

La participació de Tito Rabat a Austràlia és encara una incògnita. El pilot català haurà de passar una revisió mèdica que avaluarà si pot competir o no. Al Japó es va retirar en la primera sessió d'entrenament perquè no tenia força al braç esquerre a causa d'una lesió que s'havia fet només uns dies abans. La seva retirada va fer automàticament campió de Moto 2 Johann Zarco. Rabat es juga ara el subcampionat amb Àlex Rins, que a Motegi, on va ser onzè, ja va desaprofitar una oportunitat d'acostar-se al seu rival. La diferència entre tots dos és de només 17 punts. A Moto 3, Danny Kent pot assegurar-se el títol si guanya o acaba segon. També ho seria, entre altres supòsits, si acaba tercer i Enea Bastianini no guanya la cursa o si acaba quart o cinquè i Bastianini no acaba primer o segon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)