Més motor

Albert Arenas, subcampió

Motociclisme. El gironí guanya les dues últimes curses del mundial júnior de Moto 3 i es queda a quatre punts del títol

El gironí Albert Arenas va aconseguir el subcampionat del món júnior de Moto 3 en guanyar les dues curses de l'última reunió, ahir a Xest. De fet, Arenas (Husqvarna) es va queddar a només quatre punts del campió, Nicolò Bulega (189 a 185).

Qui havia de ser el gran rival de l'italià de KTM, Aron Canet (Honda), va abandonar en la primera cursa i va quedar sense possibilitats. Arenas va imposar a Joan Mir (KTM) per només set mil·lèsimes, amb Bulega en quart lloc per esquivar la caiguda de Dalla Porta i Canet. Si Arenas guanyava la segona cursa, obligavaBulega a repetir quarta posició. Comptant que Canet estigués en la lluita, no semblava un dit i fet per al deixeble de Valentino Rossi. Bulega va donar la cara i va manar, però novament Dalla Porta va sembrar el caos en l'última volta. Aquest cop la víctima va ser Mir, i Bulega va haver de tornar-los a esquivar però el podi i el títol van ser seus. Arenas va tornar a ser el més llest i i va obtenir la victòria i el premi del subcampionat

Edgar Pons (Kalex) arribarà a l'elit del mundial de Moto 2 (competirà amb l'equip del seu pare el 2016) amb l'aval del títol europeu. Xavi Vierge (Tech 3), també mundialista i rival de Pons, va guanyar les dues curses i ha acabat a 11 punts de Vierge. Xavi Pinsach, en la seva estrena en Moto 2, va acusar la falta de competitivitat de la seva moto, 20 km/h més lenta en la recta. En la primera cursa va haver d'abandonar quan estava en els punts (12è) i en la segona va acabar 18è.

En Superbike, Carmelo Morales (Yamaha), ja campió, va rematar l'any amb el vuitè triomf en onze curses.