Ral·lis

Motor

A grans mals, grans remeis

Motor. La comarca del Priorat es descavalca del Ral·li Catalunya-Costa Daurada i el RACC trasllada l'etapa del dissabte a l'Alt i el Baix Camp

Diuen que d'un gran mal sempre en pot sortir un gran bé. El RACC confia que aquesta dita es compleixi en el cas del Ral·li Catalunya-Costa Daurada. L'organització de la prova catalana puntuable per al mundial de ral·lis –serà l'antepenúltima cita del curs, i se celebrarà del 13 al 16 d'octubre– ha hagut de fer front a la caiguda del recorregut de la comarca del Priorat, la qual cosa ha obligat a refer de cap a peus l'etapa del dissabte. La solució ha estat traslladar els trams del dia a l'Alt i el Baix Camp, segons va confirmar ahir el RACC en la presentació de l'itinerari, que es va celebrar a la Diputació de Tarragona.

L'únic ral·li mixt

Així doncs, dissabte es faran dos trams nous, Vilaplana –són els últims quilòmetres de la Mussara en sentit contrari, i s'hi farà una sola passada– i Alcover-Capafonts –un tram de l'any passat, però ara també en sentit contrari–, i es recuperen dos més, Querol i el Montmell, que ja s'havien fet el 2013. Tant de bo aquest nou recorregut per l'Alt i el Baix Camp ofereixi algun punt emblemàtic que faci oblidar l'absència del tram de la Figuera –amb la popular cruïlla del Molar–, la baixa més sensible que ha provocat l'adéu del Priorat.

El Ral·li Catalunya celebra enguany el 25è aniversari de la seva estrena en el WRC, el 1991, i el RACC fa bandera del fet que és l'única prova mixta del mundial, amb una etapa de terra –divendres, que es manté igual que l'any passat– i dues d'asfalt. A més a més, el ral·li repetirà les populars superespecials de Barcelona i Salou. El tram de Montjuïc obrirà la competició, el dijous dia 13 d'octubre a la tarda, i l'especial del passeig marítim de Salou clourà l'etapa del dissabte. El ral·li constarà de 21 trams –dos menys que el 2015– i per dotzè any consecutiu tindrà l'epicentre a Salou i la costa Daurada, amb la base i el parc d'assistència a Port Aventura World.

DIJOUS 13 d'octubre
Sortida podi de Salou
Hora de pas del primer
13 h
Arribada dels cotxes a BCN
15 h
SS1 Montjuïc
Tram d'asfalt
3,20 km
DIVENDRES 14
Sortida de Port Aventura
08.30 h
SS2 Móra d'Ebre-Ascó
Tram de terra
9,62 km
SS3 Caseres
Tram de terra
12,50 km
SS4 Bot
Tram de terra
6,50 km
SS5 Terra alta
Tram mixt
38,95 km
SS6 Móra d'Ebre-Ascó,
SS7 Caseres,
SS8 Bot,
SS9 T. Alta
DISSABTE 15
Sortida de Port Aventura
07.15 h
SS10 Vilaplana
Tram d'asfalt
6,28 km
SS11 Alcover-Capafonts
Tram d'asfalt
19,93 km
SS12 Querol
Tram d'asfalt
21,26 km
SS13 El Montmell
Tram d'asfalt
24,14 km
SS14 Alcover-Capafonts, SS15 Querol,
SS16 El Montmell
SS17 Salou
Tram d'asfalt
2,24 km
DIUMENGE 16
Sortida de Port Aventura
06.15 h
SS18 Pratdip
Tram d'asfalt
19,30 km
SS19 Duesaigües
Tram d'asfalt
12,10 km
SS20 Pratdip,
SS21 Duesaigües
Podi d'arribada a Salou
13.41 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)