Motociclisme

motociclisme

GP d'Àustria. Moto2

Zarco, embalat cap al seu segon títol

Moto 2. Victòria incontestable del francès, amb Àlex Rins pescant un podi en l'última volta amb gran ritme, però penalitzat per la posició de sortida

Són 120 punts dels últims 125 per a Johann Zarco i 55 en el mateix període per a Àlex Rins. En queden 200 en joc i són molts, però en circumstàncies normals el pilot de Canes hauria de revalidar el títol.

Rins va remuntar del novè lloc al quart i va pescar el podi gràcies a la lluita entre Morbidelli i Luthi pel tercer lloc i a un avançament al suís molt al límit. Podi, sí, però nou punts més cedits a Zarco. I es tractaria de restar-n'hi.

Si la qüestió era que Zarco no s'escapés d'inici, la mala sortida del líder hi va ajudar. Zarco va caure al cinquè lloc i, tot i que es va desfer de Luthi i Àlex Márquez amb no gaire bones maneres –és a dir, amb contacte inclòs– Rins va anar per feina i, tot i que la seva sortida va ser l'habitual –és a dir, mediocre– i no va guanyar cap posició, en la quarta volta ja era cinquè anant a totes i arriscant, rere Zarco, a qui Luthi havia tornat a avançar. Només un segon els separava.

A davant, aliè a tot, Franco Morbidelli guanyava uns metres respecte a Schrotter, Luthi i Zarco. Però el francès ja anava en mode volta ràpida –ja a 1:29– i això, afegit a una petita errada de Rins –Àlex Márquez el va tornar a avançar– va fer que la diferència entre el líder i el català ja fos de tres segons (volta 8). Márquez, havia sortit segon i va anar perdent posicions no sense abans resistir amb valentia l'escomesa de Zarco, que avançava sense cap mania.

Les segones meitats

A davant, tots quatre (Morbidelli, Schrotter, Zarco i Luthi) es van agrupar i amb batalles i batalletes van aconseguir que Àlex Rins es tornés a acostar. El català és millor en les segones meitats de cursa, quan es buida el dipòsit i troba el seu ritme. Amb dues voltes consecutives en 1:29, Rins es va situar a un segon de Luthi a onze voltes del final. Morbidelli i Zarco estaven a dos segons.

El tercer del mundial, Sam Lowes, va carregar un zero després de dues caigudes, la segona i definitiva quan se li va trencar el semimanillar dret, malmès en la primera.

Nou voltes abans del final, Zarco ja es va situar líder, però Rins era el pilot més ràpid en pista. Constant en l'1:29, va avançar Schrotter una volta més tard, però l'alemany es va resistir i s'hi va tornar. La volta que va trigar a desfer-se'n el va deixar a un segon i mig de la lluita pel podi. Zarco, líder amb un segon de marge, ja depenia només d'ell mateix.

Àlex Márquez, finalment

No va poder seguir Rins en la segona meitat de la cursa, però Àlex Márquez va obtenir el seu millor resultat, sisè. Amb la renovació a la butxaca, el cerverí ha guanyat confiança i té vuit curses per demostrar de què és capaç. També va estar a bon nivell Àxel Pons i, tot i quedar fora dels punts, Xavi Vierge i Isaac Viñales van tenir un ritme no gaire diferent al dels deu primers.

PROTAGONISTES

He comès un error a l'inici i m'ha costat atrapar-los. He d'estar més tranquil. En l'última volta he anat per sobre del límit
Àlex Rins
Això dóna confiança per començar a construir. Al límit podia seguir-los, però Zarco m'ha fregat i m'he desconcentrat