Motociclisme

Els títols vénen així

Lluny de la lluita pel podi, Marc Márquez sap assegurar els punts del cinquè lloc i Jorge Lorenzo només n'hi retalla cinc

Iannone dóna a Ducati la primera victòria des del 2010 i encapçala el doblet vermell

Marc Márquez surt dret de Spielberg. Masegat per la caiguda de dissabte, però ben dret en el campionat. HRC s'haurà de preguntar què hi va guanyar prescindint dels test del mes passat al Red Bull Ring, però el seu pilot estrella, con sempre, va tornar a minimitzar els danys amb una cinquena posició que fa que Jorge Lorenzo –tercer ahir– li hagi retallat només cinc punts. De 48 a 43. Els campionats, com bé sap Márquez, es guanyen –i es perden– salvant –o regalant– les curses que no vénen de cara. Amb l'estratègia victoriosa d'Alemanya i la prudència de Spielberg.

L'avantatge és de 43 gràcies al doblet de Ducati, amb Iannone al davant de Dovizioso en la primera victòria de l'equip italià des del 17 d'octubre del 2010, a Austràlia, amb Casey Stoner. També és el primer triomf de Iannone en Moto GP, en el seu últim any a l'equip (el 2017 serà pilot de Suzuki).

Jorge Lorenzo, un dels més satisfets ahir. El retall de punts és petit, però divendres temia una altra cursa en l'anonimat i no només no ha estat així, sinó que ha comprovat que, sigui per l'evolució de l'equip, per l'adaptació òbvia de la Ducati a Spielberg o per l'aportació de Casey Stoner, la seva moto del 2017 ja és competitiva.

De seguida es va formar un grup de sis, amb Iannone, Dovizioso, Lorenzo, Rossi, Márquez i Viñales, però sempre amb una Ducati o una Yamaha al capdavant. En un circuit en què un error frenant o traçant es paga en posicions, els canvis de líder van ser constants. Iannone havia muntat goma més tova que els rivals amb l'objectiu d'obrir forat, però no se'n va sortir.

En alguns moments va semblar que les Ducati s'escaparien, però a mitja cursa les Yamaha van baixar a 1:24 i el grup es va compactar un altre cop. Això sí, l'acceleració de les Ducati –sobretot en pujada– era un avantatge que Rossi i Lorenzo sabien impossible de compensar.

Vuit voltes abans del final, Dovizioso i Iannone van marxar de manera definitiva i al box de Ducati creuaven els dits pregant que els dos italians respectessin la consigna de no perjudicar els interessos de la marca, com a l'Argentina amb el maníac Iannone.

Iannone se'n va

Paradoxalment, les gomes toves de Iannone van aguantar millor que les més dures de Dovizioso, que no va poder atacar el seu company quan el va avançar. Tampoc ho va fer Rossi amb Lorenzo ni Viñales amb Márquez, en una cursa sense lluites.

Dani Pedrosa va remuntar des del dotzè lloc al setè, la posició lògica, sense baixes al davant. Pol Espargaró va tancar els deu primers llocs –aquest cop superat per Bradley Smith– i el seu germà Aleix es va retirar tres voltes abans del final. No podia resistir el dolor de la fractura a la mà esquerra en les acceleracions. Anava al davant de Tito Rabat, que va tornar als punts.

1
sola caiguda,
i en l'última volta. Va ser Eugene Laverty, que lluitava amb Pol Espargaró per la desena posició.
1
únic pilot
ha puntuat en totes les curses, i és Marc Márquez. Ahir van fer el primer zero Eugene Laverty i Hèctor Barberà.
42
punts més que el 2015
suma Marc Márquez després de les 10 primeres curses. I amb el mateix nombre de victòries, tres.