Olimpisme

PARÍS EN JOC

Entre una piscina a La Défense i una altra a Saint-Denis

Mentre l’occità Léon Marchand protagonitzava la gesta de guanyar en menys de dues hores dues medalles d’or individuals, en 200 papallona i braça, a París La Défense Arena davant de 17.000 espectadors, jo era en el partit de waterpolo femení Espanya-Grècia al tot nou Centre Aquàtic de Saint-Denis, al costat de l’Estadi de França, amb 5.000 espectadors. Havia estat a l’immens recinte del barri de negocis de París –que acabarà oferint quarts, semifinals i final de waterpolo– per una vetllada potser amb menys glamur però que va veure proclamar-se campions olímpics la canadenca Summer McIntosh (400 estils), el romanès David Popovici (200 lliures), la sud-africana Tatjana Smith (100 braça), l’italià Thomas Ceccon (100 espatlla) i l’australiana Ariarne Titmus (200 lliures). Però, per als francesos, el seu nou heroi és Marchand, que després del seu or també en 400 estils ara aspira a un quart en 200 estils. Banderes i marselleses a totes les graderies.

A Saint-Denis, de moment, l’èxit és per a les seleccions espanyoles femenina i masculina de waterpolo, que ja són a quarts abans que acabi la fase de grups. Dimecres, les noies, en guanyar Grècia. Dijous, els nois, en què hi tornava a ser present, derrotant la vigent campiona olímpica, Sèrbia. El detall és que en la selecció femenina hi ha 11 catalanes de 13 i en la masculina, set. Amb un domini absolut del CN Sabadell, el CN Sant Andreu, el CN Terrassa i el CN Mataró, en el primer cas, i del CN Atlètic Barceloneta, en el segon. Entre himnes i banderes, era per fer un recordatori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)