Editorial

L'EDITORIAL

L'esport també es reivindica en la Diada

Les federacions, els clubs i el govern s'han queixat en aquests últims anys dels greuges de què és objecte l'esport català

L'esport català no va fallar en la Diada Nacional de Catalunya. La Secretaria General de l'Esport, la Unió de Federacions Esportives (UFEC), la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i representants de les federacions catalanes van participar en els actes durant la jornada per mostrar la seva unitat en una reivindicació nacional en què l'esport també hi té molt a dir i molt a guanyar.

L'esport ha estat sempre present en les grans mobilitzacions de l'Onze de Setembre que s'han celebrat en els últims anys, en què el sentiment independentista s'ha convertit en majoritari a Catalunya. Esportistes, clubs i federacions van participar en la Via Catalana (2013), en la V (2014) i en la concentració de la Meridiana el 2015. L'esport és un dels molts sectors que és objecte de les males polítiques del govern espanyol. Les federacions, els clubs i el govern s'han queixat de manera recurrent aquests últims anys dels greuges de què ha estat víctima l'esport català, que es van fer públics en un llarg manifest que es van presentar l'any passat. Els greuges incloïen la llicència única per als esportistes, l'impost de societats en els clubs i el voluntariat esportiu. La Plataforma Pro Seleccions també va fer públic un estudi de l'impacte econòmic que tindria la independència de Catalunya per a l'esport del país i que considera que seria d'uns 176 milions d'euros més cada any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)