Editorial

L'EDITORIAL

Els triomf dels paralímpics catalans

Nou esportistes catalans, i un de suport, han pujat al podi a Rio, on han aconseguit
un total d'onze medalles

Els esportistes catalans han tornat dels Jocs Paralímpics de Rio amb un bon grapat de medalles. Nou esportistes (Elena Congost, Gerard Descarrega en atletisme; Núria Marquès, Sarai Gascón, Òscar Salguero i Miguel Luque en natació; Ignasi Ávila en ciclisme i Jordi Ruiz i Jaume Llambí en bàsquet en cadira de rodes) i un esportista de suport (Joan Font, com a guia d'Ávila) han pujat al podi a Rio i han aconseguit un total d'onze medalles, ja que dues nedadores, Núria Marquès i Sarai Gascón n'han assolit dues i tres, respectivament. I quatre d'ells, Congost, Marquès, Salguero i Descarrega, tornen de Rio amb una medalla d'or penjada del coll.

Els esportistes catalans han tingut una participació important en els èxits del Comitè Paralímpic Espanyol, ja que han participat en una tercera part de les 31 medalles de la delegació espanyola. L'esport paralímpic català continua, doncs, amb força, amb joves que ja són campions paralímpics com Marquès, Salguero i Descarrega i veterans com Luque (40 anys) –sis medalles ja acumulades– i Ávila (37 anys) –dues medalles, una en atletisme, una en ciclisme–, que a Rio han disputat els seus cinquens Jocs. I Sarai Gascón, tres medalles a Rio i que ja en té sis en tres Jocs, i Elena Congost, que va debutar el 2004 corrent els 100 i els 200 m amb 16 anys i que ara s'ha coronat en la marató de Rio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)