Opinió

Per terra i mar

Luis Enrique
diu que l'únic responsable de la derrota és ell. I tant

Em fa la sensació que a través de TV3 podem veure molt sovint les retransmissions dels partits de futbol del Real Madrid i, en canvi, només en casos especials, els del Barça. Sembla correcte que els seguidors del Madrid en particular i els afeccionats al futbol en general puguin veure jugar aquest equip, però si no es dóna el mateix tracte al Barça, s'està inclinant la balança cap a un cantó. Una altra perversitat es pot veure, ja en un àmbit més reduït, a Movistar+ Fútbol, en què sí que podem veure tots els partits de lliga, però en canvi se'ns ofereix gratuïtament el Canal Real Madrid, i si volem veure el Canal Barça cal pagar-lo a part.

Tot plegat no arriba a aquell atac general contra Catalunya que qualifiquen “per terra mar i aire”, però sí que sembla un reflex d'aquesta actitud. També és clar que la informació ens arriba filtrada quan per l'esmentat canal d'abonament només ens arriben tres canals dels Estats Units, quatre d'internacionals amb respectives seus a Pequín, Tel-Aviv, Qatar, París i només el BBC World britànic i la TV5 en francès. No es pot accedir a cap via d'informació alemanya o italiana, malgrat que sí que hi trobem Rusia Today en castellà...

Per sumar-se a aquesta petita indignació hi podem afegir la derrota, especialment per la manera com s'ha produït i també pel context, ja que hauríem pogut atrapar el Madrid. Luis Enrique diu que l'únic responsable de la derrota és ell. I tant. Perquè Messi estigui lesionat no cal complicar les alineacions de la manera que ho fa. Cal que els dos que queden del trident juguin a la seva posició i posar al lloc de Messi el que estigui més acreditat per fer-ho, que en aquests moments era el que ho havia demostrat, Arda Turan, i que el mateix Luis Enrique va situar al lloc adequat en la segona part. Si hi afegim que semblaven no estar en bona forma ni Luis Suárez, ni Busquets ni Alba ja queda clar. I quant a la cantada de Ter Stegen, que en els gols hauria pogut fer alguna cosa més, potser que se'l deixi asserenar i es doni una oportunitat a Masip, potser no genial però sí més segur. No parlo de Cillessen, perquè en els dos partits que el vaig veure abans de fitxar pel Barça, l'un amb el seu equip i l'altre amb la selecció holandesa, em va semblar un colador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)