Opinió

La culpa no és de Ter Stegen

El Barça fa partits que no juga bé i no sempre ha fallat Ter Stegen. Hi ha problemes al mig del camp, on no es governen
els partits

Ningú pot negar que un important percentatge de culpabilitat de la derrota del Barça a Vigo pertany a Ter Stegen. L'alemany no va estar gens afortunat en la jugada del primer gol i va cometre una errada gravíssima en el quart, de Pablo Hernández, un gol que va arribar quan els blaugrana, en una gran reacció, estaven a punt d'igualar les tres dianes de desavantatge amb què havien arribat al descans. Ara bé, seria molt injust i contraproduent per a l'equip analitzar la derrota dels de Luis Enrique contra el Celta tenint només en compte les errades de Ter Stegen. Entre altres coses, perquè aquestes errades no expliquen el fluix inici de lliga del Barça, amb vuit punts perduts en set jornades, el pitjor des de l'any 2005. O tampoc expliquen el pobre joc del grup en els últims partits. Perquè el Barça va remuntar a Alemanya contra el Borussia M'Gladbach després d'una primera part molt dolenta i va golejar l'Sporting a Gijón fent un partit més que discret resolt per l'eficàcia dels seus davanters i gràcies a les facilitats mostrades per l'equip d'Abelardo.

Ter Stegen va fallar a Vigo, però hi ha més coses. Sergio Busquets, com ell mateix va reconèixer, està lluny del seu millor estat de forma, i el Barça troba a faltar el seu referent al mig del camp, la línia on no es governen últimament els partits. La figura del mig centre és bàsica per al Barça, i Busquets és el jugador que la interpreta millor. Busquets no està bé i no hi ha ningú que el pugui substituir. És una posició molt important, la de mig centre, però no està doblada i un dels que la pot ocupar, Sergi Roberto, no pot deixar el lateral dret perquè tampoc té substitut després que Aleix Vidal ja només serveixi per veure els partits des de la graderia o el sofà. No està bé Busquets i el Barça no governa els partits amb l'autoritat amb què ho hauria de fer, el camp es fa massa llarg i els rivals fan més sensació de perill. Massa contraatacs, massa intercanvis de cop... opcions que tampoc desagraden Luis Enrique amb la força que té amb Messi, Neymar i Luis Suárez.

Unes quantes raons que poden explicar el mal inici blaugrana en la lliga, que no les úniques. Luis Enrique té una gran plantilla, la millor que ha dirigit mai, com ell mateix ha reconegut, i abunden les rotacions amb l'objectiu que el grup arribi en les millors condicions a final de curs, quan s'haurà de jugar els títols. L'asturià, però, potser no ha escollit bé els moments per donar descans a alguns dels seus homes, com a Balaídos, on no es va entendre l'absència d'Iniesta en un partit amb constants duels individuals i en què era molt necessari el desequilibri. No ha encertat en algunes rotacions i tampoc en algunes decisions. Neymar ha actuat amb llibertat de moviments en els dos últims partits, poques vegades ha pres decisions encertades i ha estat millor quan ha tornat a la banda. Són unes quantes, així, les raons que expliquen els mals resultats del Barça. No és culpa de Ter Stegen, un porter que va ser fitxat perquè sap jugar amb els peus i ajuda l'equip amb el seu estil i per qui el club va apostar de valent aquest estiu passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)