Opinió

A mig camí

El Barça, avui dia, això no
ho té.
Ho tindrà, amb el nou Palau, al nivell que
li convé i
li interessa

Adam Silver va comparèixer en una taula rodona a Madrid. Envoltat de periodistes, el comissionat de l' NBA va explicar el posicionament de la lliga nord-americana en l'àmbit global i europeu. Entre moltes altres coses, hi va haver un detall que em va deixar bocabadat. Silver va confessar que el nou Palau Blaugrana, encara en construcció, no tindrà els mínims exigibles per ser un pavelló NBA. Imagineu-vos la distància sideral que hi ha entre la lliga americana i la resta del món.

Que consti que no subratllo això per menystenir el nou Palau. Al contrari. El Barça construeix un pavelló nou, que ja tocava, d'acord amb les necessitats del bàsquet, especialment, i de l'handbol, el futbol sala i l'hoquei sobre patins. Uns mínims exigibles que estan dictats per l'Eurolliga, bàsicament, i que s'estableixen tenint en compte la realitat de cada club.

El nou recinte tindrà una capacitat de 10.000 espectadors, ampliable a 12.000, mentre que en l'NBA la mitjana és de 19.000. Però Silver no parla d'això. Ell es refereix a l'“experiència NBA” com a argument definitiu per descartar el nou Palau, i la majoria de pavellons europeus. Silver explica que, quan l' NBA organitza un partit, l'espectacle va molt més enllà dels 60 minuts de joc. És una experiència completa que transcendeix la parcel·la esportiva i que es basa en les possibilitats que ofereix el pavelló. Per això, a Europa, Silver només rescata els O2. Londres, Berlín... Pavellons multiusos amb totes les possibilitats per oferir un espectacle de llum, color, música, menjar... el que sigui.

Això em recorda el que veig quan visites les pistes europees d'handbol. Ja no dic Colònia, que menja a part. Però l'Sparkassen Arena de Kiel, el pavelló del Montpeller i el nou recinte del Vardar et deixen amb la boca oberta. Espectacles que transcendeixen l'esport. Joc de llums. Estímuls musicals. Implicació de l'aficionat en una experiència global.

El Barça, avui dia, això no ho té. Ho tindrà, amb el nou Palau, al nivell que li convé i li interessa. Encara que Adam Silver ho trobi insuficient per a Amèrica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)