Opinió

Eficiència

L'assemblea general del dia 29, que podria ser decisiva per al futur
del club

Recuperada una certa normalitat per part del Barça, només a dos punts del primer, ens permet posar l'atenció en els aspectes d'organització que precedeixen l'assemblea general del dia 29, que podria ser decisiva per al futur del club. El president Bartomeu ha triat com a nou director general un home de la seva confiança, Òscar Grau, que, com a primera decisió feta pública ha presentat un nou organigrama que consta d'onze àrees més els departaments d'assessoria jurídica, planificació estratègica, riscos corporatius i control intern. És cert que han canviat molt les tècniques de gestió empresarial, però no fa tant hi havia el convenciment que un directiu no podia controlar amb eficiència més de sis departaments o àrees, la qual cosa obligava a fer una estructura més aviat piramidal que en aquest cas sembla que s'hauria d'organitzar amb un màxim de sis eixos dels quals derivessin els altres, amb els departaments consultius comuns a part. Hem agafat l'excusa d'aquesta innovació al Barça per parlar d'organització, perquè si examinem la casuística hi ha entitats importants en les quals el seu director delega en dos subdirectors dels quals penja la resta i d'altres, com el govern francès, que ha passat de ser un conglomerat molt extens a només divuit ministres. És bo que a tot arreu es miri l'eficiència. Tornant al club, sense les anomalies fiscals d'aquest any, uns ingressos previstos de 695 milions haurien de deixar més marge que els 21 pressupostats.

En l'assemblea de compromissaris caldrà ratificar la gestió de la junta directiva –difícil no fer-ho si no es presenta una alternativa–, però abans el Barça haurà d'haver superat el primer partit contra el Manchester City. Paradoxa per a Guardiola: el descartat Hart, en favor de Bravo, va fer un gran partit amb la selecció d'Anglaterra jugant molt bé amb els peus, una suposada carència. Des que se sap que en les seves memòries Johan Cruyff justifica un fitxatge encarit del Barça a l'Ajax per ajudar aquest club, caldrà mirar els traspassos amb lupa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)