Editorial

L'EDITORIAL

Florentino en té 20; encara n'hi falten 20 més

El Barça té 39 copes d'Europa perquè ha mantingut unes seccions històriques en la majoria d'esports

El president del Real Madrid, Florentino Pérez, va inflar el pit ahir en un acte en què va entregar insígnies als socis més antics. “Aquest és el club de futbol més gran del món, el club de les 20 copes d'Europa, onze de futbol i nou de bàsquet”, va dir el dirigent blanc. El Real Madrid és el club de les 20 copes d'Europa, sí, i el FC Barcelona, el club de les 39 copes d'Europa. El Madrid n'hauria de guanyar tantes com en té, i que el Barça es quedés en blanc un munt d'anys per tenir més copes d'Europa. I si el Madrid les ha guanyat en dos esports, el Barça les ha assolit en cinc.

És evident que l'handbol, l'hoquei sobre patins i el futbol sala no tenen el ressò mediàtic del futbol o del bàsquet, però es tracta de tres esports en què les seleccions espanyoles han estat campiones del món i bé que tothom ho celebra. Els títols de seleccions tenen valor i les copes d'Europa, no? El Barça té 39 copes d'Europa perquè ha mantingut unes seccions històriques en la majoria d'esports. El Real Madrid no té més seccions perquè no ho ha volgut en els últims 30 anys, i continua sense voler-ne, perquè cal invertir-hi i no hi ha la seguretat que es guanyarà, evidentment. Que al Madrid només li interessi el futbol i el bàsquet no vol dir que tothom hagi de fer el mateix. El Madrid va tenir grans equips de voleibol, handbol, beisbol i rugbi, però els va anar liquidant. Cap d'aquests equips, però, no va arribar mai a ser el millor d'Europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)