Opinió

DIES IRAE

Puntades de peu a la Pilota d'Or

‘Le cabaret'

DILLUNS 12.

La millor definició del que ha estat aquesta edició de la Pilota d'Or la va fer, sense paraules, el davanter del Bayern de Munic Robert Lewandowski a Twitter. Simplement va reproduir quatre vegades la icona de la cara que plora de riure. I per si no havia quedat clar, hi va posar paraules per mitjà d'un diari polonès: “Le cabaret”, va dir.

Efectivament, això és en el que s'han convertit els premis individuals en el futbol en general i la Pilota d'Or en particular. Un tip de riure en un cabaret. I no és només per militància culer i, per tant, pel fet que no l'hagi guanyat Messi, indiscutiblement el millor jugador del món. És que s'ha de veure tota la llista, amb jugadors com Mahrez, Vardy, Pepe i Buffon entre els deu primers i el portuguès Rui Patricio en el dotzè lloc, per no furgar més i no anar a parar a veure on quedat, per exemple, Iniesta. Deixem-ho. Vista la llista, no queda més remei que redefinir el guardó més enllà de l'exactitud i la precisió de Lewandowski: la Pilota d'Or és el guardó als jugadors més populars (no els millors) dels equips/seleccions més rellevants (no els que han jugat més bé) de la temporada.

El millor

DIMARTS 13.

S'ha de reconèixer que Cristiano Ronaldo té raó quan diu que tindria més Pilotes d'Or si hagués jugat al mateix equip que Leo Messi. La raó futbolística és que, efectivament, Messi és més bon jugador que ell perquè, a més de gols, entén el futbol, fa jugar més bé el seu equip i fa millors els seus companys. Sense pretendre-ho, CR7 ha reconegut que Messi és millor que ell, perquè Messi juga en profit de l'equip i Cristiano, en benefici d'ell, un criteri molt apreciat en els trofeus individuals. Per tant, Cristiano hauria fet més gols al costat de Messi i segurament tindria més Pilotes d'Or. I si l'equip en què haguessin jugat junts hagués estat el Madrid, encara més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)