Opinió

Cinema de sèrie B

Per als que tingueu dubtes, tranquils. El Barça és el gran favorit. I tot el que no sigui una victòria seria una sorpresa en majúscules

Fa temps que diuen que el Barça d'handbol no té rival a l'Estat. I la brillant trajectòria de l'equip blaugrana en competicions espanyoles així ho demostra. Quatre temporades consecutives guanyant tots els títols és una fita que potser mai es tornarà a repetir. Que té un context concret, però que és una animalada. Molts han exhibit, com a causant d'aquesta situació, que l'handbol no ha estat aliè a la societat i la seva economia. Que, agafats de la mà, s'han ensorrat. Aquest cap de setmana a Lleó, amb motiu de la copa Asobal, podem viure un dels primers símptomes de recuperació d'aquest esport.

Per als que tingueu dubtes, tranquils. El Barça és el gran favorit. I tot el que no sigui una victòria seria una sorpresa en majúscules. Per present sobretot, però també pel pes del passat. Ara bé, la balança, que fins ara ni admetia un contrapès, ara somriu. El Barça és el pes pesant, però no pot deixar-se anar en cap moment.

El seu primer rival a semifinals és el Logronyo. Dissabte a les cinc, en la primera semifinal (compte que pot ser un avantatge) contra un club que competeix en la Lliga de Campions. Un equip amb més potencial del que ha demostrat fins ara contra els blaugrana. El conjunt de Jota González manté una assignatura pendent: desacomplexar-se i anar a buscar l'ensopegada del monstre. Com van intentar l'any passat, quan guanyaven de cinc a la primera meitat. Però el gran deute del Naturhouse La Rioja segueix sent l'atreviment. La seva capacitat l'obliga a demostrar que pot. Si després ho aconsegueix o no, això ja és una altra cosa.

De cara a la final, esperem trobar-hi un altre català, el Fraikin Balonmano Granollers. L'equip de Carlos Viver té una tasca molt difícil. Primer, perquè aquesta temporada no connecta amb regularitat amb la seva millor versió, i això li costa punts en la lliga i, sobretot, cops a l'amor propi. A més, tindrà al davant un Ademar que, com a amfitrió per tercer any consecutiu, encara no ha disputat la final. L'equip de Rafa Guijosa, reforçat de talent, exhibeix caràcter competitiu i bon handbol, com va demostrar al Palau, on va tenir el Barça contra les cordes i va perdre de només un gol.

En definitiva, que després d'anys veient cinema de sèrie B, ara veurem un altre tipus de pel·lícules. Segurament amb el mateix final, però amb un altre regust en sortir de la sala.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)