Opinió

OPINIÓ

El partit de París

La golejada que el Barça va encaixar a París el 14 de febrer no va influir de cap manera en la decisió de Luis Enrique de deixar la banqueta del club blaugrana, però sí que va provocar que canviessin els tempos de l'anunci del seu adeu. Luis Enrique, com ell mateix va explicar dimecres, ja havia estat clar durant l'agost passat en una reunió amb el director d'esports professionals del club, Albert Soler, i el secretari tècnic, Robert Fernández. En aquella trobada, els va comunicar que no tenia intenció de renovar el seu contracte, que acaba aquest 30 de juny. La decisió va arribar fins a la presidència. Va sobtar perquè el mateix Luis Enrique havia dit públicament que la d'aquest curs era la millor de les plantilles que havia tingut des que entrenava el Barça i després d'haver arribat al club futbolistes demanats exclusivament per l'asturià, com un davanter centre suplent pagat a preu de titular. Es va decidir en aquell moment ajornar qualsevol negociació, que Luis Enrique tingués temps per reflexionar i per pensar-s'ho i tornar-ne a parlar després de Nadal, amb els mesos de març i abril com a límit. El president Bartomeu sabia que era difícil, però confiava en un canvi d'opinió que finalment no s'ha produït.

Luis Enrique, com Guardiola, s'ha buidat. Treballar cada dia amb una plantilla com la del Barça, l'exigència d'haver de guanyar tots els partits i fer-ho jugant bé, les crítiques de la premsa i l'entorn, alguna decisió de la junta com ara no fitxar Nolito fa poc més d'un any ni un lateral dret l'estiu passat i tampoc reforçar aquesta posició en l'últim mercat d'hivern, són algunes de les causes que van provocar que l'asturià comuniqués al club la seva decisió de no continuar sent l'entrenador del Barça abans del partit de París contra el PSG. La decisió era ferma i només calia decidir quan es comunicaria. No hi van influir gens els quatre gols encaixats al Parc dels Prínceps, en l'adeu de Luis Enrique, però sí en el moment de comunicar-lo. L'entrenador ho volia fer després d'aquell partit, però es va consensuar amb Bartomeu, Soler i Robert que s'anunciaria unes setmanes més tard, però abans del partit de tornada perquè no semblés que la decisió era la conseqüència d'una eliminació europea. Es va decidir anunciar-ho després del partit contra l'Sporting, perquè el partit es jugava al Camp Nou i era un enfrontament que no havia de presentar complicacions pel que fa al resultat. Luis Enrique anunciaria la seva decisió als jugadors i a la premsa després del partit i Josep Maria Bartomeu faria el mateix amb els membres de la junta directiva.

El club espera que l'anunci no influeixi negativament en el rendiment de la plantilla en aquesta recta final de la temporada. Més aviat tot el contrari, la junta i també el cos tècnic estan segurs que els jugadors lluitaran pel doblet fins al final després que un parell d'ensopegades del Real Madrid hagin situat el Barça líder de la lliga, i estan convençuts també que s'hi deixaran la pell dimecres que ve per remuntar l'eliminatòria contra el París Saint-Germain, tot i ser realistes i conscients que serà molt difícil superar els vuitens de final de la Champions.

Els jugadors lluitaran pels títols fins a final de temporada, i la direcció esportiva treballarà per trobar un substitut per a l'asturià. S'assegura des de dins del club que no s'ha contactat amb cap tècnic i que l'anunci no es farà fins al dia 1 de juliol, però la veritat és que sí que hi ha hagut aproximacions a uns quants entrenadors. La junta directiva i la direcció esportiva volen apostar per un entrenador que tingui una idea de joc atractiva com la que ha desenvolupat el Barça els últims anys, que tingui caràcter i capacitat per gestionar una plantilla amb molts cracs i que conegui el club. Ernesto Valverde, entrenador de l'Athletic Club, que encara no ha renovat i a qui ja va voler el Barça abans d'apostar primer per Tata Martino i després per Luis Enrique, encaixa perfectament en el perfil. També Jorge Sampaoli, que està excel·lint amb el Sevilla. El tècnic argentí no coneix la casa com Valverde, però sí Leo Messi. Ells dos són els més ben situats per substituir Luis Enrique.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)