Opinió

DIES IRAE

El preu de parlar dins i fora del camp

El renec de Messi

DILLUNS 27.

Volent o sense voler, la FIFA s'ha ficat en un bon embolic. Entrant d'ofici a analitzar què diu un jugador en un vídeo, ja pot crear un departament que repassi tot el que diguin tots els jugadors en tots els partits sota la seva jurisdicció. Perquè el jugador en qüestió és ni més ni menys que Leo Messi, el millor jugador de la història. Per començar una tradició no han pogut triar millor. La primera pregunta és: és Messi el primer jugador que ha dit coses inadequades en un camp de futbol que no han estat sancionades o apuntades en l'acta per l'àrbitre? Hi ha moltes més preguntes. Fins i tot si “la concha de tu madre” és a l'Argentina un renec o un insult. Sens dubte, és més un renec i, per tant, el que feia Messi davant del linier potser era més lamentar-se que insultar-lo, cosa que concorda poc amb el fet que se li ha aplicat la sanció màxima. Aquests ja són motius suficients per concloure que la FIFA s'ha complicat la vida, a part de complicar-la més a l'Argentina per ser en el mundial, que aquest ja és un altre problema.

A partir d'aquest precedent, el món del futbol està legitimat per exigir que s'analitzin els vídeos de tots els partits i s'apliquin sancions equivalents per cada renec i/o insult. I ara ja ni tan sols s'arregla amb el fet que Gianni Infantino admeti que la tenia votada a Messi des que va decidir no assistir a la gala de The Best.

L'opinió de Piqué

DIMARTS 28.

Amb algú que pensa el que vol dir i després diu el que pensa s'hi pot estar d'acord o en desacord, però no cal desqualificar-lo. Gerard Piqué observa, analitza i opina. I el que diu dels àrbitres, el Madrid i la llotja del Bernabéu és una sensació compartida per molta gent. Si fos una denúncia hauria d'aportar proves. Tenir criteri no vol dir necessàriament tenir raó. Per això el que diu ho expressa com a opinió. I la meva modesta opinió és que té tota la raó i, a més, té tot el dret d'expressar-la.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)