Editorial

L’EDITORIAL

El COI no tenia cap més alternativa

Si el que es va aprovar ahir tira endavant, tindrà de marge fins al 2025, quan s’haurà de triar la seu dels Jocs d’estiu del 2032

Els membres del Comitè Olímpic Internacional (COI) van fer ahir una gran demostració de realisme i de pragmatisme donant suport a la proposta del comitè executiu que es puguin triar les seus dels Jocs d’estiu del 2024 i el 2028 al mateix temps i entre les dues úniques candidates: Los Angeles i París. La decisió està condicionada que les dues ciutats es comprometin a ser seus en les dues dates, però res fa pensar que no sigui així.

De fet, el COI no tenia cap més alternativa si no volia posar en perill el seu futur immediat. Los Angeles i París són dues grans capitals que ja han estat dos cops seu d’uns Jocs Olímpics, però són les úniques candidates per al 2024. El COI no s’ha volgut arriscar que la perdedora ho deixés estar i d’aquí a quatre anys, quan s’hagués de triar la seu del 2028, el problema actual es reproduís.

Amb aquesta decisió, el COI salva una situació conjuntural. El problema, però, és estructural. L’actual sistema de tria de les seus, producte d’una època de vaques grasses, on ni les ciutats, ni els patrocinadors, ni el mateix COI no s’estaven de res, ha quedat totalment superat. El COI ha après, finalment, que no totes les grans ciutats consideren que tot s’hi val per aconseguir els Jocs Olímpics i haurà d’idear una nova manera de fer. Si el que es va aprovar ahir tira endavant, tindrà de marge fins al 2025, quan s’haurà de triar la seu dels Jocs Olímpics d’estiu del 2032.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)