Editorial

L’EDITORIAL

El trist final de l’era d’Ángel María Villar

Cal esperar que es faci neteja i que es revisi la normativa per establir un límit de longevitat en la presidència de la federació

La detenció del president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar, i d’altres implicats per haver-se apropiat suposadament de fons de l’organisme és la conseqüència d’un procés judicial iniciat per l’aleshores director del Consell Superior d’Esports, Miguel Cardenal, ara fa un any i mig, quan l’organisme va denunciar la federació per mal ús d’un diner públic que va haver de retornar perquè no va poder justificar una subvenció. Abans, Cardenal havia engegat la croada contra la Federació Espanyola de Bàsquet i també va liderar el procés d’inhabilitació del president de la de tennis. Sense l’aixopluc polític del govern, el cas del futbol ha derivat en l’escarni d’una detenció mediàtica, i la imputació de quatre càrrecs per part del jutge de l’Audiencia Nacional Santiago Pedraz. La desviació de fons en benefici propi a través de l’organització de partits internacionals per part del fill del president, Gorka Villar, és el fil embrionari d’una investigació polièdrica. El moment de la intervenció, dos dies abans de l’assemblea de la federació, no és casual i torpedina encara més la situació. Villar, ara al calabós, fa 29 anys que és en el càrrec, però ahir no va rebre adhesions públiques dels presidents de les territorials que l’han perpetuat amb els seus vots mirant cap a un altre costat. Cal esperar que l’escàndol serveixi per fer neteja i que es revisi la normativa per establir un límit de longevitat en la presidència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)