Opinió

DIES IRAE

La justícia segons Cristiano i Villar

L’evasiu arrogant

DILLUNS 31.

Cristiano Ronaldo fa un desplegament d’arrogància en la seva compareixença davant la jutgessa que instrueix el cas per possible delicte. No li costa gaire. Com a resum, dues frases. Una davant la magistrada: “Si soc aquí és només perquè soc Cristiano Ronaldo.” I una a Instagram: “El que incomoda a les persones és la meva brillantor; els insectes només ataquen les llums que brillen.” Tot i que no soc més que un insecte encara encegat per la seva brillantor, m’atreviria a dir-li que vagi amb compte. Els insectes li rellisquem, ja ho sé. Però un jutge és un jutge. O hauria de ser-ho. El fet és que Cristiano Ronaldo no admet ni el fet ni la voluntat de voler defraudar a Hisenda ni té cap intenció d’intentar tancar l’afer amb un pacte. Tot i les proves aparents que hi ha. Una tàctica molt diferent de les de la immensa majoria de futbolistes que s’han trobat en casos similars (no cal ni citar Messi) i de menys quantia.

Probablement ell i els seus advocats deuen confiar molt en el que precisament retreien a la jutgessa. Que per ser qui és i per jugar en el club en què juga no li passarà res. Això, que seria inadmissible en qualsevol país civilitzat, a Espanya hi ha fonaments per creure en el tracte de favor. Ja va costar que s’obrís el cas, el mateix ministre d’Hisenda l’ha tractat amb més respecte que a altres, mediàticament no hi ha color entre l’exposició del portuguès i la que ha tingut Messi, etc. Si la primera reacció de Cristiano va ser dir que ja no tornaria més a Espanya i ara s’ha presentat amb aquesta arrogància al jutjat, no descartem res.

El mòdul 1

DILLUNS 31.

Ángel María Villar surt de la presó de Soto del Real, encantat de les bellíssimes persones que ha trobat al mòdul 1 els dies que hi ha estat. La percepció que Villar té de la realitat és tan peculiar com la que tenim alguns de la justícia espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)