Editorial

L’EDITORIAL

Un gran triplet amb dedicatòria

Què els queda per fer, en el pla col·lectiu, als pilots catalans en el campionat mundial de motociclisme?

Els pilots catalans continuen fent de les seves en el mundial de motociclisme i ahir al circuit de Brno van copar el podi en la categoria reina del mundial. Marc Márquez es va imposar davant de Dani Pedrosa i de Maverick Viñales en una cursa molt complicada. És la primera vegada que tres pilots catalans pugen plegats al podi en una cursa del mundial de Moto GP i a més ho van fer en la primera prova del mundial que es disputava després de la desaparició d’Ángel Nieto, a qui van poder dedicar el triomf.

Què els queda per fer, en el pla col·lectiu, als pilots catalans en el mundial de motociclisme? Els anys 2013 i 2014 es van emportar els tres títols mundials. Amb Marc Márquez, Pol Espargaró i Maverick Viñales el primer any i Marc Márquez, Tito Rabat i Àlex Márquez, el segon. Guanyar les tres curses en un mateix gran premi ho han fet unes quantes vegades. La primera ja fa 14 anys, en el GP de França del 2003 amb Sete Gibernau, Dani Pedrosa i Toni Elias i després, amb diferents pilots, ho han repetit en diverses ocasions.

Amb la victòria d’ahir, Marc Márquez es referma en el lideratge del campionat del món, amb Viñales en el segon lloc i Pedrosa en el cinquè. És la tercera victòria de Márquez aquesta temporada, el mateix nombre que Viñales, mentre que Pedrosa ha guanyat una cursa. El mundial del 2017 pot tornar a parlar en català.