Opinió

DIES IRAE

Diners i futbol, diners o futbol

El mercat europeu

DIJOUS 31.

En el campionat d’estiu sobre qui gasta més diners en fitxatges ja fa temps que la Premier League no té rival. Amb més de 1.500 milions d’euros d’inversió, està a molta distància de la segona gran lliga. Atenció, que aquesta vegada és la Serie A, a la ratlla dels 900 milions en despesa, un dada que també ens diu coses: el campionat italià, el més gastador en la dècada dels noranta, tornar a competir en aquest terreny, i en bona part també és per l’entrada de magnats estrangers a les propietats dels clubs, amb el Milan de capital xinès en primer terme. La lliga espanyola, per cert, se situa, amb 559 milions, darrere també de la Bundesliga i la Ligue1. Però ara comença la competició de veritat, la del futbol. La que acaba posant tothom a lloc, i precisament el futbol anglès no ha ocupat el més rellevant en tots aquests anys de superioritat econòmica. El futbol i els diners, per sort, no sempre juguen al mateix bàndol.

Barça i Madrid

DIVENDRES 1.

Els dos gran rivals de la lliga espanyola s’han intercanviat els papers de l’última dècada. El Madrid de Florentino era fins ara el gran protagonista de l’estiu amb les seves inversions multimilionàries. Aquest estiu ho ha estat el Barça, que tot i no poder incorporar Coutinho ni un segon últim fitxatge, ha estat el club que més ha gastat, més enllà de protagonitzar una intervenció en el mercat de les més incoherents i frustrants que es recorden. Sense haver complert les expectatives estivals, ara toca a Ernesto Valverde satisfer-les en el que pot ser un llarg hivern. El Madrid, en canvi, ha ingressat més que no ha gastat. Confiant en el criteri de Zidane, Florentino Pérez ha cregut oportú desprendre’s de dos jugadors extraordinaris, Morata i James, i en canvi continua apostant per Bale i Benzema. Serà molt interessant seguir quin dels dos ha apostat millor. El futbol parlarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)