Opinió

DIES IRAE

La carta d’Aulas a Al-Khelaïfi

DIJOUS 7.

Jean-Michel Aulas no és un president de club qualsevol. El 1987, l’Olympique de Lió estava enfonsat en la segona divisió. Aulas era un empresari que participava regularment en el programa Ambitions, que Bernard Tapie (home de futbol també, encara que més polèmic, president del Marsella molts anys) presentava a TF1. Un dia un periodista va preguntar a Tapie quina considerava que seria la solució per treure l’OL del pou de la segona divisió. La resposta va ser contundent: “Aulas president de l’OL.” El club li va proposar el càrrec, ell el va acceptar i si encara continua a la presidència no és perquè sí. Al cap d’un any, l’equip, formant jugadors i venent-ne, va tornar a la Ligue 1 i en la primera dècada d’aquest segle, l’OL va dominar el futbol francès i va tenir un paper destacat en la Champions.

Aulas, com a representant dels grans clubs europeus, és també el principal impulsor de les normes de fair play econòmic que ha assumit la UEFA, des que va afrontar la qüestió de la necessitat de controlar el flux de diners que arriben al futbol des de fora, gràcies a les grans fortunes que cada vegada controlen més clubs. La setmana passada, Aulas va enviar una carta pública al propietari del PSG, el xeic Nasser Al-Khelaïfi. Li demana que no malinterpreti les seves manifestacions criticant la sobredimensionada inversió en fitxatges que ha fet el club de la capital. I que el que cal és que els que la patrocinen, com ara l’Estat qatarià i la cadena BeIn Sports (que Khelaïfi també presideix), inverteixin en el conjunt del futbol francès, millorant els drets de televisió i amb patrocinis als altres clubs, i que així el que millori sigui la competició francesa. Un cop més, aplaudeixo aquest gran home de futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)