Opinió

DIES IRAE

El gest de dignitat que irrita Trump

DIUMENGE 24.

“Fill de puta.” És l’expressió que va utilitzar el president dels Estats Units per qualificar Colin Kaepernick i els altres jugadors de futbol americà que han imitat el seu gest de protesta contra l’opressió de les persones negres. La frase exacta de Trump va ser: “Quan un tipus fa això, l’amo hauria de dir que fotin fora aquest fill de puta del camp ara mateix, està acomiadat! Acomiadat!”

El fet original va ser la temporada passada, quan Kaepernick, llavors quarterback dels San Francisco 49rs i actualment sense equip (no va voler renovar i cap altre club no l’ha volgut fitxar), va posar un genoll a terra mentre, com sempre abans de cada partit, sonava l’himne dels Estats Units. “No m’aixecaré per mostrar-me orgullós de la bandera d’un país que oprimeix la gent negra”, va assegurar. Aquest gest va provocar reaccions oposades. Altres jugadors de l’NFL i de l’NBA van secundar Kaepernick i altres persones, amb el president Trump al capdavant, el van desqualificar per antipatriotisme i falta de respecte a l’himne.

Ara Trump ha demanat als propietaris dels clubs que acomiadin els jugadors que imitin el gest de Kaepernick. I el que s’ha aixecat ha estat una altra onada de personalitats que secunden la protesta, també del món de la música i l’espectacle. I ha tingut reaccions dignes com la del propietari dels Miami Dolphins: “Conec els jugadors que s’han agenollat durant l’himne i són joves llestos i amb personalitat que volen millorar el món per a tothom.” O la de Robert Kraft, director executiu dels Patriots (que, per cert, va donar 1 milió de dòlars per a la campanya de Trump): “No hi ha res més unificador que l’esport i res tan divisor com la política.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)