Editorial

L’EDITORIAL

I ara, també contra les senyeres

La denúncia no és per haver desplegat una estelada, no, és per haver mostrat una senyera, la bandera oficial de Catalunya

El comitè de competició de la Federació Espanyola de Futbol ha obert un expedient disciplinari de caràcter extraordinari al Reus Deportiu per haver desplegat una senyera de 85 metres de llargada i pels crits d’“independència” durant el partit de la segona divisió A contra l’Osasuna, que es va jugar el 23 de setembre. El qualificatiu extraordinari està motivat, segons el comitè, perquè el Reus podria haver incorregut en una conducta “de violència, racisme, xenofòbia o intolerància”.

Que ningú es pensi que hi ha una errada en el paràgraf anterior. La denúncia no és per haver desplegat una estelada, no, és per haver mostrat una senyera, la bandera oficial de Catalunya. Que no els agradin les estelades –tot i que hi ha jurisprudència que diu que no és delicte mostrar-les als estadis– es pot entendre, però que es digui que mostrar una senyera pot incitar a la violència, el racisme, la xenofòbia o la intolerància és una clara mostra del que el que els molesta és qualsevol element que sigui diferent.

I no és cap paranoia conspirativa. El president del comitè de competició és Francisco Rubio, que l’1-O va fer un parell de piulades contra el referèndum. En una va escriure: “Si més no, alguns ja saben que és un col·legi. Ja només queda que sàpiguen que és el gel, el xampú, la democràcia i el respecte a la llei.” I ara també els molesta la senyera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)