Editorial

L’EDITORIAL

L’esport no es pot quedar de braços plegats

Les entitats esportistes són una part important de la societat civil i han de lluitar contra una suspensió que anirà en contra seu

L’últim atac del govern espanyol i la monarquia contra les institucions de Catalunya ha de ser respost des de tots els sectors del país. No és un afer polític, és de supervivència. Tots els estaments de l’esport a Catalunya, des de les institucions que el governen, fins al club més petit, s’haurien de pronunciar contra una decisió que retrata sobretot qui l’ha pres. Una intervenció de l’Estat espanyol, amb Mariano Rajoy com a president de Catalunya de facto, no serà neutra tampoc per a l’esport del país, que ha anat bastint una estructura en què conviuen les entitats privades i les federacions, que també tenen suport de les institucions públiques. Això, sense oblidar que Catalunya té la seva pròpia llei de l’esport i les competències en aquest àmbit. Algun club ja s’ha posicionat en contra de l’aplicació de l’article 155, i el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ho va fer ahir amb moderació. Demanem que tothom faci el mateix. Que el govern espanyol sàpiga que en l’esport, com en molts altres àmbits, li serà gairebé impossible controlar el territori i el seu teixit social, que no pot acceptar d’aquesta manera un règim que serà autoritari i que passarà per sobre de la voluntat popular. El Parlament i els polítics faran la seva feina, però la societat civil també ha de fer la seva, si és que no està d’acord –que segur que hi ha casos– amb la suspensió de l’autonomia i la substitució de tot el govern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)