Editorial

L’EDITORIAL

Les paranoies amb la bandera espanyola

Que la Federació Espanyola d’Hípica faci cas a informacions fetes amb mala fe contra esportistes que considera seus és inqualificable

La Federació Espanyola d’Hípica –esport olímpic– ha fet un ridícul monumental obrint un expedient informatiu a instàncies d’informacions difoses per alguns mitjans de la caverna espanyola, disposats a assenyalar com a culpable de tots els mals del planeta qualsevol català que passi per allà, pel sol fet de ser-ne.

Resulta que en una festa d’entrega de premis d’un festival d’hípica a Abu Dhabi dos genets i dues amazones catalanes va desfilar sense la bandera espanyola, un “ultratge a Espanya”. A El Mundo i Antena 3 els va faltar temps per sucar-hi pa sense preocupar-se de la mínima obligació professional de contrastar les informacions. I a la federació espanyola li va passar exactament el mateix. Presa del pànic catalanofòbic que impera, va córrer a informar que havia obert un expedient, en lloc d’informar-se primer. Un fet encara més greu perquè els afectats són esportistes seus, que han competit representant l’equip espanyol.

Resulta que a Abu Dhabi no tenien banderes per a tothom. Així de simple. Sembla una anècdota, però no ho és, perquè denota la mala intenció que inspira gran part de l’opinió pública espanyola des de fa uns mesos quan hi ha un català pel mig. Una mala fe –la reiteració constant de falsedats no permet pensar una altra cosa– que acaba portant a la paranoia gran part de la societat espanyola, que no té alternativa periodística per contrastar res.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)