Opinió

Pressupostos

El futbol no són faves comptades, i això ho sap prou bé Quique, tot i que després d’un mal partit intenti refredar l’objectiu del seu equip parlant de diners

Fa quinze dies opinava que a l’entrenador de l’Espanyol li havia faltat fins ara una mica més d’autocrítica a l’hora d’analitzar el començament tan irregular de lliga del seu equip. I que seria bo per a l’equip i també per al club i els aficionats que intentés fer aquest exercici.

Doncs després de la derrota contra l’Eibar, aquesta autocrítica no només no hi va ser sinó que el tècnic dels blanc-i-blaus va fer més aviat tot el contrari, caient en uns arguments que, al meu entendre, sonaven més aviat a excusa.

No és la primera vegada que Quique Sánchez Flores parla de pressupostos per justificar els objectius i les aspiracions de l’Espanyol durant la temporada. Durant aquest curs ja ho havia fet un parell de vegades però mai hi havia insistit tant com diumenge passat.

És cert que els pressupostos condicionen, i molt, la trajectòria d’un equip i que, en la majoria de casos, com més calés tinguis a disposició, podràs fer una millor plantilla i, per tant, és més habitual que acabis obtenint una millor classificació.

Però per sort, el futbol no és una ciència exacta, i gràcies a això hi ha equips que a començament de temporada són candidats al descens que acaben fent una lliga més que digna. Equips que amb un pressupost mitjà es classifiquen per jugar a Europa, i algun club dels de més tradició en la competició que completa una temporada per oblidar.

És per això que fa de mal sentir que Quique Sánchez Flores digui, quan només s’han jugat catorze jornades de campionat, que amb el desè pressupost econòmic de primera divisió la seva lliga és la que va del setè al quinzè lloc.

Ja sabem que hi ha clubs que difícilment es mouran de les dues o tres primeres posicions per l’abismal diferència econòmica respecte dels altres, però per les explicacions del tècnic de l’Espanyol, els tres equips amb menys pressupost gairebé ni caldria que sortissin a jugar perquè és improbable que evitessin el descens. O bé no hi hauria sorpreses com la de fa dos anys a la Premier, en què el Leicester City va ser capaç de guanyar el títol.

O ara mateix, per pressupost, l’Espanyol no hauria de tenir a davant equips com el Leganés, el Getafe o el Girona. O anem encara més enllà. Si gairebé tot es basa en el pressupost, l’Espanyol ja té gairebé els tres punts a la butxaca del pròxim partit contra el Girona.

El futbol no són faves comptades, i això ho sap prou bé Quique Sánchez Flores, tot i que després d’un mal partit intenti refredar l’objectiu del seu equip parlant de diners. Perquè si aquests ho fossin tot, la majoria dels equips ja no caldria que juguessin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)