Opinió

Triomfadors sobre patins del 2017

El Reus va guanyar contra tot pronòstic la lliga europea, la vuitena del seu palmarès

Alguns dels grans triomfadors del 2017 en el món de l’hoquei sobre patins han estat el Reus, el Barça, Guillem Cabestany i Jordi Adroher. L’equip de la capital del Baix Camp va guanyar contra tot pronòstic la lliga europea, la vuitena de la seva història. El Barça n’era l’organitzador i va apostar pel pavelló Onze de Setembre de Lleida. L’equip de Ricard Muñoz no va poder exercir la seva teòrica superioritat física en una pista amb irregularitats i que feia complicat anar a buscar el rival per rendibilitzar la seva gran rotació. Va quedar eliminat a semifinals contra l’Oliveirense. El Reus, en canvi, no va tenir cap pressió i es va carregar el totpoderós Benfica en la semifinal i l’Oliveirense, amb força claredat, en la final. El Reus ha jugat quatre finals en el 2017, que aviat és dit. Va jugar i perdre la final de copa contra el Barça. Es va endur la lliga catalana contra el Noia. Va caure en la Continental davant de l’Oliveirense –la revenja portuguesa– i va cedir també ara fa pocs dies a casa contra el Benfica. Els quatre gols del jugador nascut a Reus, criat a Ribes de Freser i format al SHUM Maçanet Jordi Adroher van dilapidar les esperances reusenques. Adroher ha triomfat i triomfa plenament a Portugal i és, al costat de l’argentí Nicolía, el pal de paller en atac del Benfica.

El Barça, per la seva banda, es va endur l’OK Lliga amb autoritat i amb tot el mereixement del món. També va guanyar la copa a Alcobendas. Aquest curs va començar impecable però la derrota a Reus i l’ensopegada inesperada a Vic l’han penalitzat. Els blaugrana lluiten per atrapar el Liceo, que amb Juan Copa a la banqueta s’ha reconvertit en un equip amb precaucions defensives sense perdre l’essència al davant.

Un altre triomfador del 20107 és Guillem Cabestany, l’entrenador del Porto. Malgrat la taca repetida en l’expedient de no haver classificat l’equip per a la final a quatre de la lliga europea, el tècnic de Sant Pere de Riudebitlles es va redimir guanyant la lliga, la copa i la supercopa. És un especialista en copes, un fenomen. Ha guanyat cinc anys seguits la competició en tres lligues diferents amb el Vendrell (2), el Breganze i el Porto (2). Cinc anys imbatut anant de copes.

També és un repetidor en el sentit positiu Marc Torra. El torderenc ha guanyat la lliga europea amb tres equips –el Barça, el Benfica i el Reus– i ha estat campió les darreres quatre edicions: 2014 i 2015 (Barça), 2016 (Benfica) i 2017 (Reus). Iguala el registre de tres equips de Carlos López i buscarà enguany el cinquè títol seguit amb els del Baix Camp, un equip de plantilla curta més temible en un format d’eliminatòries que no pas en el llarg recorregut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)