Opinió

La hipotètica clàusula de Messi

Però em quedo amb la idea que la independència per si sola no el faria marxar

Ho va publicar el diari El Mundo i s’ha propagat a través d’una diversitat de mitjans preferentment, però no exclusivament, espanyols: en la seva renovació recent amb el Barça, Leo Messi hauria imposat una clàusula segons la qual podria rescindir el contracte si, a conseqüència que Catalunya aconseguís la independència, el club no pogués jugar la lliga espanyola, però tampoc la Bundesliga, la Premier o, diguem-ho a la vella manera, la primera divisió francesa; suposadament podria obtenir gratuïtament la rescissió, que, en principi, està fixada en 700 milions d’euros. Que jo sàpiga, la directiva del Barça ni ho ha confirmat ni ho ha desmentit, de manera que tot plegat (inclòs el que jo en pugui escriure) podria ser només una especulació. Suposem, però, que sigui així. El que és interessant, tot i que podríem considerar-ho previsible, són els titulars dels mitjans preferentment, tot i que no exclusivament, espanyols: la idea bàsica és que Messi va imposar una clàusula per la qual se’n podria anar lliurement i automàticament del Barça si Catalunya fos independent. En alguns casos extrems, si bé aquest capteniment extrem és cada vegada més comú en la premsa espanyola, el cos de l’article conté determinades suposicions, com ara que Messi hauria castigat el Barça per no manifestar-se prou clarament en contra de la independència de Catalunya. Tanmateix, quin seria el càstig de Messi? Ho tenia facilíssim per castigar el Barça: no renovar. El que queda clar és que són aquests mitjans els que aprofiten per jutjar i, evidentment, castigar el Barça per un posicionament que no condemna l’independentisme sense donar-hi, però, suport. En fi, la premsa espanyola, amb poques excepcions digitals, no vol ambigüitats: a l’independentisme, ni una mica d’aigua!

La qüestió és que altres mitjans preferentment (per no dir exclusivament) catalans han assajat altres titulars, que es podrien resumir amb la idea que, en el cas que Catalunya fos independent, Messi continuaria (o posem-hi que no es descarta que podria continuar) al Barça sempre que pogués jugar en una de les quatre lligues esmentades. Es dona per fet que no seria l’espanyola (LigaSantander) perquè els clubs catalans en quedarien exclosos si Catalunya fos independent. Suposem que així seria perquè no costa imaginar una nova forma de venjança espanyola. Però les altres tres lligues rebutjarien el Barça? S’ho perdrien? Tot això, repeteixo, són especulacions. Però em quedo amb la idea que la independència per si sola no el faria marxar. Que ho fes en el cas que no pogués jugar en una lliga important resultaria comprensible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)