Opinió

El Barça valora la feina d’Edu Castro

Estan contents amb ell i l’han renovat per un any abans de la disputa dels títols

Sovint es parla de la copa d’hoquei sobre patins com un termini, en el sentit que a partir d’allí es començaran a moure les renovacions de jugadors i tècnics, almenys en l’àmbit públic. Amb més de mitja lliga i amb el primer títol de l’any disputat, els directius tenen una base més o menys sòlida per prendre decisions de futur. Parlo dels equips grans. Els petits ja fan prou amb subsistir. El Barça ha fet una bona jugada signant i anunciat la renovació per un any del seu tècnic, Edu Castro, que aquesta temporada ha debutat a la banqueta blaugrana després d’una etapa de segona de Ricard Muñoz. És líder de l’OK Lliga i del seu grup de la lliga europea, però encara no ha guanyat cap títol. Això dona més valor a la renovació que ha decidit el mànager esportiu, Toni Miró. La decisió ve a dir que estan contents amb la feina de Castro al marge dels títols i això en un club tan acostumat a guanyar-los i amb tanta pressió per fer-ho és un valor afegit elogiable que el tècnic haurà agraït pocs dies abans d’afrontar la copa a Lloret de Mar. El Barça va estar uns quants anys barallat amb la competició, però ara busca el seu tercer títol consecutiu. N’és el màxim favorit, amb el permís del Liceo, un equip més sòlid amb Juan Copa a la banqueta –jo el renovaria avui mateix– i baluards defensius com Edu Lamas i Sergi Miras fitxats aquest curs, i el Reus, un equip capaç de tot, sobretot en el curt recorregut, i al qual mai es pot donar per vençut perquè té veritables mestres del gol encapçalats per Raül Marín. Precisament al club roig-i-negre s’han hagut d’afanyar amb les renovacions. Sembla que Marc Torra marxarà a Portugal. És molt difícil retenir un jugador de la seva qualitat excelsa, que ha guanyat quatre lligues europees seguides amb el Barça, el Benfica i el Reus. També es deia que els clubs lusitans, que van forts de calés, pretenien de nou que Albert Casanovas tornés a marxar a la seva lliga. Sigui com vulgui, la presidenta, Mònica Balsells, que fa pocs mesos va rebre de nou la confiança dels socis per iniciar el seu segon mandat, ha fet els deures i ha renovat Casanovas, Romà Bancells –un cas similar al de Castro i també merescut en la seva primera temporada– i Àlex Rodríguez. La continuïtat assegura el projecte.

La lliga s’atura aquesta setmana per jugar la copa, competició de format agraït, copiat del bàsquet, i que compleix plenament consolidat la seva vintena edició amb vuit equips i eliminatòries. Una veritable festa –el tòpic funciona– plena de passió en què es mitifica la capacitat per materialitzar sorpreses i en què Castro pot celebrar la seva renovació sumant el primer títol com a màxim responsable tècnic del Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)