Opinió

Lluita de poder

A la mateixa hora, el primer equip serà a Kiel jugant un partit de lliga, i es consumarà un autèntic desgavell

Us imagineu el Barça jugant els vuitens de final de la Champions contra el Chelsea amb el filial? Doncs ha passat. O està a punt de passar. El Rhein Neckar Löwen alemany, líder de la Bundesliga, jugarà demà l’anada dels vuitens de la lliga de campions amb el seu segon equip. A la mateixa hora, el primer equip serà a Kiel jugant un partit de lliga, i es consumarà un autèntic desgavell. Un desastre que prové de la lluita de poder que des de fa uns anys mantenen l’EHF, la federació europea, i la DHB, la federació alemanya.

Demà es disputa a Alemanya un dels partits més importants de la història de la lliga. THW Kiel-Rhein Neckar Löwen. El duel en si tampoc té més transcendència que la del mateix partit entre dos gegants de l’handbol teutó, en què els lleons de Mannheim, el Rhein Neckar Löwen, defensen la condició de líder de la Bundesliga contra un Kiel que aquesta temporada fa aigües. El que li dona dimensió és que serà emès per la televisió pública alemanya, que ha adquirit els drets del partit. Una fita poc habitual, en un país amb una cultura de pagament televisiu més estesa que no pas a l’Estat espanyol. En ser un cap de setmana sense futbol, el focus mediàtic se situarà inequívocament en aquest duel, una oportunitat que la Bundesliga no està disposada a deixar escapar.

El conflicte rau en el fet que aquest mateix cap de setmana, el Kiel i l’RNL tenen partits de lliga de campions. Concretament, l’anada dels vuitens de final. L’EHF, que aprofita el context de lligues estatals debilitades per potenciar la Champions i disputar l’hegemonia a la Bundesliga, ha proposat als dos equips canviar el factor pista amb el seu rival, atès que tots dos jugaven la tornada dels vuitens a casa. Una mala solució, però solució al cap i a la fi. Les anades, entre setmana, a Alemanya, i les tornades, a la pista del rival pertinent. Això és el que ha fet el Kiel, que dimecres va guanyar de set gols el Pick Szeged i jugarà la tornada a Hongria. L’RNL, però, no ha volgut fer el canvi i té dos partits el mateix dissabte. Un, de lliga, a la pista del Kiel. L’altre, l’anada dels vuitens, contra el Kielce polonès, un duel per al qual ja han comunicat que viatjaran amb el segon equip. El motiu? “No volem ser una joguina en la batalla entre l’EHF i l’HBL.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)