Editorial

L’EDITORIAL

Un títol més gràcies als catalans

La selecció espanyola masculina d’hoquei sobre patins va sumar ahir un nou títol internacional, el 17è campionat d’Europa de la seva història, que s’afegeix als també 17 títols de campió del món que té al palmarès. Una colla de títols que l’esport espanyol té gràcies als jugadors catalans, que sempre –des del primer títol mundial guanyat a Barcelona, el 1951– han tingut una massiva, sinó exclusiva, presència en la selecció espanyola. Aquest cop, en el campionat que s’ha disputat a la Corunya eren nou els jugadors catalans que formaven part de la selecció dirigida per Alejandro Domínguez. I el desè, Ignacio Alabart, és fill de l’exjugador de Reus Quico Alabart, nascut i format a Galícia, on el seu pare va acabar la seva carrera esportiva. Res de tot això és novetat. L’hoquei sobre patins espanyol viu de la feina dels clubs catalans i els jugadors, que volen guanyar sempre, evidentment, continuen donant glòria a Espanya.

I cada cop que Espanya guanya un títol gràcies als catalans, no ens podem estar de recordar el fallit reconeixement de la federació catalana de fa 15 anys. El títol d’ahir el podia haver guanyat perfectament la selecció catalana. Una selecció espanyola, sense jugadors catalans, mai de la vida estaria en disposició de fer-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)