Editorial

L’EDITORIAL

Una lliga que no es guanyarà amb 90 punts

El Barça arriba a la segona aturada de la lliga havent perdut el lideratge després d’empatar un partit amb molta pilota i poca rematada. Que l’equip arribés exhaust als últims minuts s’explica per la proximitat de l’esforç enorme de Wembley, però no hi ha cap justificació per a uns primers minuts tan tous com els d’ahir a Mestalla. No és la primera vegada que passa i ahir Messi només se’n va sortir d’empatar el partit. Ahir les forces eren justes.

El líder de la lliga és el Sevilla –pròxim partit al Camp Nou– i el Madrid en plena crisi tan sols està un punt per sota dels blaugrana. El tècnic del Sevilla, Pablo Machín, fa tan sols tres setmanes que temia per la seva feina després de perdre contra el Getafe (0-2). Avui encapçala la taula i aquesta dada ha d’omplir de perspectiva totes les anàlisis que es puguin fer.

Els dos grans equips de la lliga estan patint. El Madrid ha sumat un punt dels últims nou. El Barça, tres dels últims dotze. La falta de contundència al darrere del Barça i l’absència de gol del Madrid són defectes que no es mantindran al llarg de tota la temporada. És tan probable que tots dos es jugaran el títol com que, si la lliga es decideix per sota dels 80 punts, hi hagi un tercer aspirant. En tot cas, les crisis d’octubre mereixen ser valorades sense excessos.