Opinió

L’huracà de la negligència

El comitè europeu, com a mínim, no dirà res fins avui, amb ben poca agilitat i molta falta de respecte

He intentat veure el reglament a la pàgina del comitè europeu, però els documents que hi ha en la seva web no es poden obrir. No sé si el reglament diu alguna cosa sobre huracans o casos excepcionals. M’asseguren que no, que si la final europea femenina no hagués ni arribat a començar, seria campió el primer classificat de la lligueta abans d’aquest darrer partit. O sigui Espanya. El cas és que quan faltava 1:45 per al final, el partit que decidia dissabte a la nit l’europeu d’hoquei sobre patins femení contra Portugal que es jugava a Mealhada (Portugal) es va suspendre. L’huracà Leslie va irrompre i va provocar danys al pavelló. Van saltar vidres de les finestres. No era segur ni per a les jugadores ni per al públic. L’expedició del conjunt espanyol, amb set catalanes, tenia el vol previst per ahir al matí. Estem parlant d’un esport amateur. Avui hi haurà noies que treballen o han d’anar a la universitat. El comitè europeu, com a mínim, no dirà res fins avui, amb ben poca agilitat i molta falta de respecte. Hi ha dues solucions lògiques, tot i que en hoquei sobre patins mai no es pot donar res per segur. Fer jugar el temps que faltava o donar per guanyat a l’equip que anava al davant el partit i el campionat.

Tenint en compte, a més, que l’equip de Ricard Ares guanyava per 2-3 i que l’empat també li serviria per ser proclamat campió perquè es va jugar amb una lligueta de set equips i tenia la diferència de gols global favorable respecte de Portugal, i sumant-hi, a més, les dificultats logístiques per reprendre el duel, el que seria normal és que Espanya fos proclamada avui campiona. De fet, ja ho hauria d’haver estat ahir. Però vet aquí que ahir Carmelo Paniagua, el president de la federació espanyola, ja va fer unes declaracions dient que seria surrealista que fessin reprendre el partit. Coneix el personal, no ho veu gens clar i intueix que el comitè en pot fer alguna de grossa. Fins i tot, ves a saber, declarar el títol desert, que ja seria molt gros. De moment, només són indicis. Els dirigents europeus ahir no van dir res i ja veurem si avui es pronuncien. Crec, sincerament, que fins i tot la mateixa federació portuguesa, ateses les circumstàncies, hauria de fer el gest perquè el seu rival pogués celebrar per fi el títol avui encara que sigui en un grup de WhatsApp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)