Editorial

L’EDITORIAL

Una lliga que no es guanyarà amb 100 punts

El Barça va guanyar el títol de lliga 2017/18 sumant 93 punts. Ara, després d’onze jornades, no sembla forassenyat pensar que aquest campionat serà el primer de l’última dècada que no en requerirà ni 90, almenys mentre els usos i costums del gran rival –mentre hi hagi orelluda a la qual arrambar-se, que s’arraconi la lliga– es mantinguin. El Barça lidera amb 24 punts i la seva projecció és de 83. Si no se sent exigit pel Madrid –en estat d’interinitat reconeguda– o l’Atlético, no es pot esperar un Barça brillantíssim a Vallecas, Butarque o l’Alcoraz. Entre altres raons perquè, si els grans rivals afluixen la pressió, Valverde també ho ha d’aprofitar per regular les càrregues de la plantilla. Si no ho fa i l’equip arriba fos a les eliminatòries decisives de Champions i amb 15 punts d’avantatge en la lliga, el tècnic tornarà a ser blanc de les mateixes crítiques que la primavera passada.

No és cap tòpic dir que les lligues es perden en camps on teòricament tots els grans n’han de sortir amb tres punts. Allà on no es pot ser virtuós perquè ni l’entorn ni el rival ni les circumstàncies hi ajuden, però on sempre s’ha de ser responsable. Dissabte el Barça va jugar amb foc a Vallecas i no es va cremar. Segur que veurem partits semblants. La clau és no prendre-hi gaire mal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)