Opinió

LA PORTADA DE PEP RIERA

Un tros de vida

Vint anys són molts. Permeten fer una intensa mirada enrere. No sé si L’Esportiu (El 9) és com ens l’havíem imaginat fa vint anys, però és aquí, present, amb els pilars fonamentals intactes: la llengua i una mirada diferent a l’hora d’explicar els esports. Miro enrere i sobretot hi veig persones, moltes, que han fet possible aquest diari. I mirant el present, penso que alguna cosa devem haver aportat des de L’Esportiu (El 9) a la normalització del català en l’àmbit esportiu i del periodisme i a dignificar la premsa esportiva. A vegades no és només el que fas, sinó com influeixes en els altres. Sens dubte, en una cosa que hem influït, fins i tot més enllà dels mitjans esportius, és en les portades. Hem forjat una personalitat pròpia en les portades. Hi hem sintetitzat la nostra manera de ser i de fer, i se’ns ha reconegut.

És molt difícil triar-ne una, però he triat aquesta pel missatge que conté. És la de la prèvia del primer Barça-Madrid de Guardiola i Mourinho. Sí, el del 5-0 i un bany absolut de futbol. El Madrid de la supèrbia divulgada pels seus incomptables altaveus contra el Barça de Guardiola que tenia una idea i que treballava per menjar-se el món. Ara ja sabem qui va guanyar, quin dels dos ha passat a la història. Una idea pròpia, una identitat singular, autenticitat i ambició. Receptes aplicables al futbol, al periodisme i, sí, a la vida. Per molts anys!

* Pep Riera va dirigir El 9 entre el 2003 i el 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)