Opinió

Assignatura pendent

La falta d’un lateral dret pur i contrastat és l’assignatura pendent des de fa anys a can Barça. Des de la sortida de Dani Alves en la seva primera etapa com a blaugrana (2016), són molts els futbolistes que han passat per aquesta demarcació, però cap ha aconseguit consolidar-se com el brasiler. Aleix Vidal, Nelson Semedo, Serginho Dest, Emerson Royal i Héctor Bellerín són els noms que figuren en aquesta llarga llista. Les lesions, la falta d’adaptació o la necessitat de vendre per intentar resoldre els problemes econòmics del club, han estat alguns dels condicionants. Durant tots aquests anys, Sergi Roberto ha hagut d’agafar el timó d’aquest lateral dret, havent d’abandonar la seva posició natural de migcampista, per incompareixença de rivals. En aquest últim any, la ferotge competència en l’eix de la defensa amb jugadors com Araujo i Christensen també va enviar el central Jules Kounde en aquesta maleïda posició.

En cada mercat de fitxatges hi ha una llista de laterals drets que sonen per venir. Aquest estiu no és una excepció. João Cancelo, del Manchester City, o Iván Fresneda, del Valladolid, estan sobre la taula. Ara bé, la delicada situació econòmica que passa el club fa molt difícil la incorporació d’un jugador que ajudaria en els esquemes de Xavi i, de passada, trauria un pes de sobre a Kounde. Tot sembla indicar que arrossegarem un any més aquesta maledicció. Fins quan? El temps ens ho dirà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)