Opinió

El passadís

Poc després que Gil Manzano xiulés el final del partit entre el Girona i la Real Sociedad i ensenyés la targeta groga al gironí Blind, vaig verbalitzar que potser el que convindria és que avui, dissabte, el Girona ja li fes directament el passadís de campió al Madrid a veure si així deixaven en pau l’equip gironí. Poc abans havia expulsat Míchel per haver fet el que molts entrenadors fan a l’àrea tècnica. Em va fer gràcia comprovar com poc després, per les xarxes i per WhatsApp, la idea es repetia. El passadís d’honor era un gest de reconeixement al just campió d’una competició i, a l’Estat, es va fer per primera vegada el 1970, quan l’Athletic de Bilbao l’hi va fer al campió de lliga, l’Atlético de Madrid. Però s’ha pervertit de tal manera que a vegades sembla més aviat una humiliació per a l’equip que l’ha de fer. Això de fer el passadís al Madrid és una manera de dir que després del que ha passat amb els arbitratges al Madrid, la pressió de Real Madrid TV als àrbitres, i com s’ha beneficiat clarament l’equip blanc amb decisions que donen punts, potser el que cal és que tots els altres lluitin per la segona posició de la taula, que la primera ja estava decidida.

Conyes al marge, l’actuació de Gil Manzano (Gilman, n’hi diu un amic) va quedar marcada per una expulsió injusta a Míchel i la cinquena targeta a Blind, que li impedirà jugar aquesta tarda al Bernabéu. Una targeta a un Blind que li preguntava per què només havia afegit dos minuts. Que no cridava, ni aixecava els braços, ni insultava, ni feia comentaris despectius com el que Vinícius va fer a un linier de Gil Manzano dient-li que estava boig sense que això li signifiqués cap targeta. També cal dir que l’arbitratge de Gil Manzano en general va ser bo. I que el Girona aquest any no es pot pas queixar dels arbitratges. Però, curiosament, amb l’actuació de Gil Manzano el Girona no tindrà avui contra el Real Madrid el seu entrenador a la banqueta ni un dels seus jugadors més destacats al camp. Tampoc no hi serà Yangel Herrera, que també va veure la cinquena targeta, que aquesta ningú discuteix. I la baixa de Blind és essencial, ja que hi ha centrals lesionats i és una posició clau.

Per què Gil Manzano expulsa Míchel? Perquè vol. Podia haver passat amb una groga si ho considerava un menyspreu. No, va ser vermella directa i són dos partits de sanció. La targeta a Míchel, Gil Manzano no s’atreveix a ensenyar-la a altres entrenadors. Ni a Ancelotti, ni a Xavi, ni a Simeone, ni a Valverde. En la mateixa jornada una jugada similar va acabar amb groga a Marcelino. El meu amic àrbitre m’ho diu: “Tenen Míchel en el punt de mira.” Doncs si amb les mateixes regles el tracte es dona en funció de qui ets, això no és justícia.

Contra la Real també van anul·lar un gol per un fora de joc que hi havia hagut gairebé 40 segons abans. Una jugada que eren tres jugades, i amb homes de l’equip basc tocant la pilota. Els àrbitres diuen que ben anul·lat pel VAR basant-se en unes normes d’interpretació que ningú no ha vist i que canvien en funció de l’equip que jugui. No hi ha transparència i amb els àudios del VAR han aconseguit l’efecte contrari al que pretenien, la transparència. Els que ha filtrat Jijantes deixen en mal lloc els àrbitres. I sempre voleien Del Cerro Grande, Hernández Hernández, espanyolíssims àrbitres com Gil Manzano. Ja ho veurem avui. Martínez Munuera és un bon àrbitre, però també va expulsar injustament Vitor Roque. Que tingui sort avui al Bernabéu. I el Girona, que jugui a futbol. Sense fer passadís.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)