Opinió

Defugint els tòpics

dsdsdPreparats, llestos... ja! Tot a punt per donar la benvinguda a una altra Lliga Femenina. Una edició que com tot el que ens envolta estarà marcada per la crisi (que afecta tot el bàsquet estatal llevat d'alguns privilegiats), però també per altres aspectes com ara el canvi de normativa i l'arribada i/o tornada de grans jugadores que fan que, per tot plegat, aquesta sigui una de les lligues més potents.

Però vull parlar d'un altre aspecte, del qual crec que injustament se'n fa mal ús, i que és el tòpic, allò que moltes vegades es repeteix contínuament sobre la Lliga Femenina (i sobre l'esport femení en general) per tal de menysvalorar-lo. Començo pels que posen en dubte la competitivitat de la lliga basant-se en el fet que només tres equips (València, Salamanca i Rivas) aspiren a priori a guanyar els títols en joc. Aquest és un argument que sovint s'utilitza per definir la Lliga Femenina com a competició sense interès. No els sento a tots aquests parlar així de l'ACB (i m'hi jugo un tallat que o la guanya el Barça, el Baskonia o el Madrid) i tampoc els sento parlar així de la primera divisió de futbol (sabeu quants anys seguits fa que o la guanya el Barça o el Madrid?). O, parlant de tennis, algú perd interès pel pròxim Gran Slam perquè només el pot guanyar en Rafa Nadal o en... Rafa Nadal?

L'altre tòpic és el de l'espectacle, quan diuen que en el bàsquet femení no n'hi ha. Els respondria que, si bé no hi ha esmaixades, si s'acosten a la Lliga Femenina gaudiran d'un bàsquet molt físic, de gran riquesa tàctica i amb algunes de les millors jugadores del món.

Aquests dies m'han parlat amb entusiasme dels partits televisats del mundial femení de la República Txeca i de la final de la Lliga Catalana. I llevat d'aquestes excepcions, la falta de visibilitat del bàsquet femení no és cap tòpic, sinó una realitat només comprensible per la deixadesa i el conformisme de federatius, i directius, dels uns i els altres que, dins el cofoisme de tots plegats poden deixar morir d'inanició un bon producte com la Lliga Femenina i el bàsquet femení en general.

(*) Directora esportiva i exentrenadora de l'Uni Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)