Opinió

Opció Musacchio

El defensa del Vila-real va fer un gran partit al Camp Nou, i podria ser una de les alternatives que Martino busca en el mercat

Des d'aquesta secció sempre m'he declarat enamorat del Vila-real, l'equip revelació de la lliga espanyola i que practica un joc excel·lent. Tot i haver pujat de segona divisió, el conjunt de Marcelino ja és a la part alta de la classificació, i ha estat capaç de competir de tu a tu contra els tres grans dominadors: el Barça, el Madrid i l'Atlético. L'exblaugrana Giovani dos Santos és la principal estrella i està ben molt secundat per dos jugadors franquícia, Bruno i Cani, que precisament no van poder jugar al Camp Nou en la jornada passada. Però, per entendre l'èxit d'aquest equip, també cal fixar-se en la rereguarda i, sobretot, en el seu central titular, Mateo Musacchio.

L'argentí, de 23 anys, va completar un partit excels a l'estadi blaugrana. Va comandar a la perfecció la defensa del submarí groc, va controlar en tot moment les envestides del Barça i va saber treure la pilota amb elegància quan tocava. A més, com a colofó, va marcar un gol d'un perfecte cop de cap en el servei d'un córner. Aquestes qualitats que va demostrar al Camp Nou no són flor d'un dia, perquè durant tota la temporada ha rendit a un nivell excepcional. Musacchio, per tant, podria ser una opció a tenir molt en compte per al Barça de cara a la temporada vinent. És jove, té experiència –ja ha debutat amb la selecció argentina absoluta–, és fort i agrada a Tata Martino, que quan va acabar el partit contra el Vila-real hi va estar parlant una estona sobre la gespa. Un altre ingredient al seu favor és que té passaport comunitari –italià– i acaba contracte l'any 2014 i arribaria gratis. Una sèrie de condicionants que el podrien col·locar a la primera fila de futuribles, sempre que el Barça es decideixi, d'una vegada per totes, a fitxar un central l'any vinent.

I parlo en condicional, perquè ningú de la directiva ha dit res sobre si s'ha d'incorporar un central o no, però és evident que aquest cop s'ha de fer un pas endavant. Puyol, que segons Martino i Zubizarreta, havia de ser el gran fitxatge d'aquesta temporada, mai més tornarà a ser el mateix per culpa de l'edat i les lesions i, fins i tot, es planteja la seva retirada. També hi ha la possibilitat que Mascherano acabi acceptant l'oferta del Nàpols de Rafa Benítez i marxi cap a Itàlia. Davant d'aquestes situacions, s'ha d'apuntalar la defensa amb un bon central i Musacchio podria ser l'home.

La primera gran pedra de toc

D'altra banda, tots els aficionats blaugrana van rebre amb neguit el sorteig de la Champions, quan van saber que el rival era el Manchester City. Els de Pellegrini són una màquina de fer gols amb un atac superpoderós amb el Kun Agüero, Negredo, Silva, Navas i Toure Yayá, entre d'altres. El seu punt feble, però, és la defensa, perquè també està acostumat a encaixar força gols com es va veure en el partit que va guanyar per 6 a 3 contra l'Arsenal. La clau de l'eliminatòria és que el Barça aguanti el tipus a l'Etihad Stadium i no es desfaci com ha passat en altres ocasions en camps anglesos.

Aquest doble enfrontament mesurarà el nivell real que pot oferir el Barça de Tata Martino, tot i que abans els blaugrana tindran una altra prova de foc. Em refereixo a la visita al Vicente Calderón el mes de gener. Allà sí que es comprovaran les forces dels dos conjunts i es podrà començar a analitzar si el Barça és capaç de guanyar algun títol enguany.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)