Editorial

L'EDITORIAL

L'orgull d'un país amb futur

La gent, l'actiu principal de qualsevol societat democràtica, va convertir ahir les cues en un símbol de l'exercici de la llibertat i del compromís amb el futur de Catalunya. La participació massiva, intergeneracional i pacífica en la consulta convocada pel govern de la Generalitat va escampar arreu del món la fotografia inequívoca d'un país que, malgrat la tossuderia dels obstacles, creu fermament en si mateix i en el dret a decidir el marc polític en el qual vol viure.

Les cues i l'emoció cívica que van caracteritzar tota la jornada van demostrar de manera contundent que l'Estat espanyol potser té a les seves mans molts instruments per espantar, però cap per prohibir. Per això, els intents de criminalització que encara ahir van protagonitzar formacions polítiques com ara UPD i Plataforma per Catalunya serveixen per evidenciar encara més la desconnexió dels qui les impulsen amb la realitat del carrer. I la realitat és que ha tornat a quedar clar que Catalunya ha engegat un procés que no té marxa enrere perquè els seus ciutadans així ho han decidit. A partir d'avui tots els esforços s'han de centrar a materialitzar aquesta nova demostració de voluntat popular cap a una negociació política que permeti, ara sí, la celebració d'un referèndum legal i vinculant que ja no és només imprescindible, sinó del tot inevitable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)