Editorial

L'EDITORIAL

Són capaços d'això i de molt més

Si exhibir
una estelada és una manifestació de contingut polític, també ho és mostrar una bandera espanyola

L'expedient que la UEFA ha obert al Barça per l'exhibició d'estelades i crits pro independència en la final de la Champions de Berlín és una aberració democràtica. La UEFA s'aferra a un article que preveu sancions als que utilitzin els espectacles esportius per difondre idees polítiques. És aberrant perquè la norma està pensada per protegir determinats col·lectius de la discriminació. L'estelada no va contra ningú, no discrimina, és un símbol d'autoafirmació i reivindicació d'un col·lectiu que se sent discriminat. A més, estelades i càntics són recurrents al Camp Nou. En qualsevol cas, si exhibir una estelada és una manifestació de contingut polític, també ho és mostrar una bandera espanyola, i els estadis n'estan plens. Per aquest criteri, només s'haurien de poder exhibir símbols dels equips.

L'episodi de la UEFA referma que intuir una persecució en tota regla al Barça, d'origen esportiu però també polític, no és cap paranoia. Fa tot l'efecte que s'ha desencadenat a instàncies d'un tercer. I la ràpida i desaforada sortida a escena de Miguel Cardenal, amb unes afirmacions que denoten uns migradíssims principis democràtics i que semblen heretades del seu anterior cap, l'exministre Wert, delaten el govern espanyol com a sospitós principal d'estar al darrere de la maniobra de la UEFA. Ja res sorprèn de l'executiu del PP. Cal estar preparats per a tot, perquè no s'aturaran aquí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)